13.7.14

Newsly Reader aplikacija‏ za Windows Phone 8 i Windows 8

Newsly_header

Danas vam predstavljamo novu aplikaciju domaćeg razvijača. Nemanja Stančić (Srbija) je već radio  na Piip messengeru i sada ima sljedeću aplikaciju koja se zove Newsly Reader. Newsly Reader je čitač vijesti za Windows Phone 8 i za Windows 8 sustave sa veoma dobrim dizajnom, dobrim funkcijama i što je bitno veoma je brza.

Newsly_IF

U Newsly Reader aplikaciji možete dodati stranice koje inače pratite i tako ih imati na jednom mjestu bez potrebe otvaranja drugih aplikacija. Newsly Reader aplikacija nudi početak svakog članka sa tih stranica i sliku članka, a cijeli članak možete pogledati pod linkom koji ima u aplikaciji. Članke možete i jednostavno podijeliti što zna biti veoma korisno.


Sve u svemu aplikacija je veoma dobro urađena i trebamo podržati domaće razvijače koji se maksimalno trude napraviti aplikacije za Windows Phone i Windows sustave. Nemanju možete pratiti i putem  Twittera pod @Mali_Ze. Aplikaciju za Windows 8 sustav možete preuzeti ovdje, a aplikaciju za Windows Phone 8 uređaje možete preuzeti klikom na sliku ispod ili skeniranjem QR koda.

 

Newsly_logo_QR

11 komentara :

  1. veljačaaa13 July, 2014

    Ok je aplikacija lepo radi ali ne može da učitava slova sa akcentima,bar sa domaćih sajtova😐

    ReplyDelete
  2. Kratko sam prelistao aplikaciju cini mi se da je dobra ustvari odlicna,,,ujedno da pitam nekog sa WP N na svaki komentar moram da iznova pisem mail moze li nekako na klik da se prikaze e mail adresa a tamo na forumu ne moze se registovati,hvala

    ReplyDelete
  3. Forum je deaktiviran pa se zato ne mozes registrirati.

    Najboljr ti je napravi Disqus račun i sa tim racunom se prijavi tu kad zelis komentirati. Jednom kad se prijavis zapamtit ce ti podatke i problem rijesen.

    ReplyDelete
  4. Aplikacija je u alfa stanju . Dosta rada jos treba.

    ReplyDelete
  5. Prva je verzija u pitanju. Razvijac je aktivan i znam da ce poboljsati ;)

    ReplyDelete
  6. Pozdrav,

    Sredit cu WP Novosti app jos kada se vratim kuci, na putu sam trenutno. A cilj mi je napraviti komentiranje kako treba iz aplikacije, a i sadrzaj malo bolje da otvara.

    ReplyDelete
  7. da li se napokon zna kad ce izaci vise taj toliko najvaljivani wp 8.1 finalna verzija,jer odavno planiram uzeti mobitel sa wp ali ne mogu dok nema notifikacijski centar,zanima me ako nece jos izaci 8.1 dali je moguceda ja kao obicni korisnik predjem kad kupim mob sa wp 8 nadogradim na tu testnu verzuju 8.1

    ReplyDelete
  8. Oficijelno nema datum jos. Ali ocekuje se sada. Zavisi sve od modela telefona i odakle je. Jer nadogradnje na wp su regionalne. Za svaku regiju postoji 1-10 razlicitih verzija. Sve u zavisnosti koliko mobilnih operstera ima i koliko modela telefona. A svaki ROM za svaka nadogradnja za wp8.1 zauzima par stotina MB tako da nije tek tako da postave i puste. Osim toga Nokia i Samsung moraju i firmver srediti za svaki model pojedinacno. Zato ce i neli modeli dobiti ranije, neki kasnije.

    U svakom slucaju se preko preview for developers prograna moze besplatno i jedbostavno doci do wp8.1 prije oficijelnog izlaska.

    Ja znam da ljudi jedva cekaju nadogradnju ovu ali za WP nije jednostavno kao sti je za iPhone koji ima jedna ili dva aktuelna modela. WP ima 20-30 aktuelnih modela koji trebaju dobiti nadogradnju.

    ReplyDelete
  9. da ali je vrijeme mjesecima se to ceka..od kad se pise o tome a nikad,stvarno gubim strpljenje..

    ReplyDelete
  10. veljačaaa16 July, 2014

    E još jedna zamerka, pošto neće da otvora video zapise iz aplikacije tj traži adobe flash player ...da li postoji neki nacin da se to sredi ili neka druga aplikacija? I još da dodam samo na b92 sajtu ne učitava akcentovana slova. Inače mnogo mi se svidja aplikacija😊

    ReplyDelete
  11. Cekanje tek sada pocinje za obicne korisnike. Jer tek sada je Lumia Cyan i WP8.1 izasao. Sada je do mobilnih operatera da provjeravaju i pustaju. A to sti se pisalo o tome, ti nam je zadatak. Mi pisemo i o stvarima koje ce doci tek kasnije. I jos nesto, obicnim korisnicima tj. Svima koji nisu razvijaci nije obecano nista da ce doci. U aprilu kada je predstavljen wp8.1 za razvijace rekli su da ce ovog ljeta stici i za obicne korisnike. Po meni je tek sada ljeto. I evo stize nadogradnja.

    ReplyDelete

Ostavite komentar