12.7.14

GDR 1 nadogradnja za Windows Phone 8.1

roadmap

Microsoft je još ranije najavio da će Windows Phone 8 sustav u 2014. godini imati dvije nadogradnje. Te dvije nadogradnje su Windows Phone 8.1 nadogradnja koja bi uskoro trebala doći do svih korisnika i nadogradnja  za Windows Phone 8.1 sustav koja je poznatija kao GDR 1 nadogradnja.

 

Prema izvoru, ta nadogradnja će biti dostupna kao “Preview for Developers” verzija tijekom augusta za uređaje koji su prijavljeni putem Preview for Developers programa, a za ostale uređaje kao službena nadogradnja bi trebala biti pred kraj 2014. godine. Ova nadogradnja neće biti velika kao Windows Phone 8.1 nadogradnja ali  bi trebala dodatno ispraviti greške u sustavu i donijeti mogućnost kreiranja nativnih mapa na zaslonu o kojima smo pisali u članku ranije. Također, na vremenskoj crti je vidljiva i GDR 2 nadogradnja koja je predviđena za sami kraj godine zajedno sa novim Lumia uređajima, ta nadogradnja bi trebala omogućiti podršku za novi hardver koji će doći sa novim uređajima.

 

Vidimo da se Microsoft trudi oko unaprjeđenja Windows Phone sustava i ovim nadogradnjama korisnicima nastoji omogućiti isto što i konkurencija, Android i iOS koja je na tržištu mnogo više zastupljena nego Windows Phone sustav.

 

izvor: WPC

10 komentara :

  1. Hoce li već jednom stići taj 8.1????
    Lumia 920, mts

    ReplyDelete
  2. Ja ponekad u zadnje vrijeme ustajem poslije ponoci da provjerim na WP Novostima ima li 8.1 kao da nemam drugih briga

    ReplyDelete
  3. Pretjeruju,jeste da niko nije tacan datum objavio kada stize nadogradnja 8.1,ali bukvalno pretjeruju.Dosta se ceka......neznam u cemu je problem.Shvatam ja svaki uredzaj,svaka rega ima svoje specifikacije,shvatam i Nokia Cyan nadogradnju,shvatam da ima PfD ko to zeli sve je to uredu,poboljsanja i trud.ALI STO VISE NE PUSTE ZVANICNU NADOGRADNJU????PA KASNIJE ISPRAVLJALJU GRESKE....KROZ GDR1 i GDR2.

    ReplyDelete
  4. Ja isto planiram preć na Android imo sam WP7 onaj koji nema upgrade na WP8 i taman kupim WP8 i stvarno svi moji prijatelji imaju android star dve - tri godine imaju update i sve super ,a ovaj WP je skuplji i lošiji od Androida

    ReplyDelete
  5. Kad izadje 8.1 moja lumija 1320 bit ce vec zastareli model ali ne idem na android dosta mi je vise vadjenja baterije i onako sad je vecinom zavrcu sraficima,da bar nikad nisam cuo za tu nadogradnju bilo bi bolje

    ReplyDelete
  6. Taj priatelj te laze,tako stari mobitel ne dobivaju nadogradnju,to jeste dobivaju nadogradnju aplikacija i igrica ali kao sistema sem vrhunskih vodecih modela....znaci bukvalno te drug laze.Drugo sta ti znaci skuplji???Zavisi koji segmenat ciljas jeste da imas vise,kineskih proizvodzaca s Androidom koji navode jak hardver ali zaista jeli tako.
    Losiji????Po cemu?Prvo fluidnji je,drugo ljepse dizajniran,trece jednostavniji je...ja stvarno neznam od kud se taj mit stvorio da je WP 8 komplikovan za koristenje.

    ReplyDelete
  7. Sony Xpreia M2,i Sony Xperia Z1 compakt....the best of Android World.......

    ReplyDelete
  8. Android je za igranje a ne funcionalni uredjaj i to mogu da kazu samo oni koji su koristili taj os u telefonima vise klase i to godinama

    ReplyDelete
  9. Gdje je taj servis dajem pet androida htc hd2 za jedan windows

    ReplyDelete
  10. Necu da reklamiram druge....Cinjenica je da je wp retka vrsta na mobilnim kao i da je linux tesko naci na racunaru. Na vest o Windowsu se javi dosta ljudi koji kritikuju i kazu da koriste Linux. Ja ne znam ni jednog. Isto vazi i za Android - Wp, samo sto Android korusnik nas i na pominje vec iOS.

    ReplyDelete

Ostavite komentar