21.7.14

Nadogradnja za Battery Saver aplikaciju

battery_saver_app_lede

Battery Saver, aplikacija koja korisnicima omogućuje praćenje potrošnje baterije i upravljanje aplikacijama u pozadini, danas ima prvu nadogradnju za Windows Phone 8.1 sustav.

 

Nadogradnja ima verziju 1.0.14131.157 i korisnicima donosi mogućnost sortiranog pregleda.  Korisnici mogu odabrati prikaz svih aplikacija, prikaz aplikacija po potrošnji ili prikaz aplikacija koje mogu raditi u pozadini.

 

Budući da je ranija verzija Battery Saver aplikacije sve aplikacije prikazivala na jednom popisu, ova nadogradnja će pomoću sortiranog pregleda korisnicima znatno olakšati upravljanje aplikacijama.

 

qr-battery-saver

11 komentara :

  1. Onedrive i telegram isto imali nadogradnju

    ReplyDelete
  2. Jos jedna aplikacija koju 98% korisnika WP Evrope ne moze koristit.suplja prica da domaci operateri testiraju nadogradnju 8,1

    ReplyDelete
  3. Trenutno preko 8% svih WP na svijetu ima 8.1 ;) a vecina njih je u EU. Ova aplikacija dode standardno uz 8.1. I naravno da je koriste korisnici.

    A drugo sta je suplja prica?! Imas li i jedan dokaz da ne testiraju? Nokia onako izmislila stranicu gdje mozes pratiti jeli jos operateri testiraju?!

    Trece i sami operateri kao Vodafone imaju stranice kao ove gdje mozes provjeriti jeli jos testiraju, to kao dokaz ne moze biti jace.

    I naravno da testiraju, operateri se pitaju. Otvori samo Nokijinu stranicu koju smo dali uz jedan od proslih clanaka i pogledaj koji su operateri. Nema tu nigdje suplje price jer moraju provjeriti, pisali smo vise puta i zasto.

    ReplyDelete
  4. Zasto tolika ljutnja,uprava jednog operatera na balkanu nema pojma ni o kakvom testiranju ja sam im pokazao nokia stranuca sa WP N a on me pita "gdje pise ime moje firme da nesto testiramo"ispao sam smijesan,evo to je jedan dokaz,osam dana 8% korisnika ima nadogradju lako je izracunati koliko treba da bi se ispunilo 100%,pratim Nokia stranicu i ne vidim da se pomakla sa mjesta od prvog dana i ne stavljam komentare bih provocirao vec da se bolje informisemo o realnom stanju

    ReplyDelete
  5. "rekla kazala" nije nikakav dokaz. Ovi mobilni operateri sto su na Nokia stranici oni imaju te telefone u ponudi i ako se prave glupi njima treba reci da su obavezani ugovorom da ispostuju obaveze. Jedna od obaveza je kontakt sa Nokijom, ako oni kazu da nemaju pojma onda zive na mjesecu. Jeli oni prodaju sladolede ili telefone?! I dok god imaju u ponudi te telefone za njih su obavezni izdavati patcheve i nadogradnje ako postoje. Naravno uz prethodno testiranje.

    A ovo sada sto ima "samo" 8% je veliki broj. Zvuci ocako malo ali je veliki broj jer primanje nadogradnji inace ne ide nigdje tako brzo. I nikad nece svih 100% imati najnoviju nadogradnju radi razl. faktora. Neke ne zanima. Neki ne znaju za ikakve nadogradnje. A dosta korisnika nikad i ne instalira nadogradnje jer misle da se lrije neka zamka iza ili nesto sto ce im onemoguciti telefon.

    Ja ne znam koji je ti operater u pitanju ali kontaktiraj Nokiju i obavijesti ih o tome. I upit ne znam kako ste izvrsili u upravu direktno ali uprava nema veze s tim. Uprava ne rijesava takve sitne stvari. Za tako nesto su drugi ljudi zaduzeni.

    ReplyDelete
  6. Evo posto sam "izasao iz bolnice"gdje me je "neko" uputio ponovo se javljam ali ovog puta necu pretjerati.Na vise mjesta u clancima ili komentarima objavljeno je ce nadogradjna poceti uskoro a kad je krenula opet uskoro cemo je imati,osobno ja a primjecujem i mnogi drugi citaoci WP novosti izricito se oslanjaju ono sto se ovdje kaze tako da je izjava u komentarima od danas mnogo realnija gdje se kaze da nadogradnja ne ide tako lako

    ReplyDelete
  7. Davor Rehar22 July, 2014

    Moze li pomoć oko pregrijavanja(bezrazloznog-sve ugašeno)baterije na lumia 920.
    Nikad nema razloga.Nekad se pod istim uslovima ne grije.
    moze,pomoci restartovanje ali to je triper rjesenje
    telefon je legalan kod bh telecoma.

    ReplyDelete
  8. Pozdrav,

    Pregrijavanje je znak da procesor i internet rade. Procesor moze raditi zbog teskog zadatka kao igre, a internet sam od sebe trosi i procesor i protok podataka grije dodatno.

    Sada vrlo je moguce da je ukljucen "backup" tj. spremanje fotografija/video zapisa na onedrive. To je u postavkama telefona i moze se iskljuciti. Ako nije to razlog moguce da imate jednu aplikaciju koja ne radi dobro i prouzrokuje veliku potrosnju procesora i samim tim se i grije telefon.

    Od kada se pojavilo to? Jeli mozda nakon instalacije odredene aplikacije?

    ReplyDelete
  9. Davor Rehar22 July, 2014

    Iskljucio sam one drive pa cemo vidjeti.a " potrošnu " aplikacoju ne umijem pronaći.
    Hvala u svakom slučaju
    Pozdrav Davor R.

    ReplyDelete
  10. Vidjet cemo jeli pomaze to. Sto se tice ove aplikacije ona je dostupna sa Windows Phone 8.1 nadogradnjom, a ta nadpgradnja je pocela vec ali postepeno.

    ReplyDelete
  11. 8% od 3% udela :P svi zajedno smo na nivou statisticke greske. Realnost je da MS ili Nokia trenutno ne znaju kud teraju. Odustaju od Android telefona ( ponovo noz u ledja ljudima koji su kupili tek izasle telefone), otpustaju 18000 radnika, a mi cekamo update. Dobicemo nadogradnju, ali treba reci da podrska kasni.

    ReplyDelete

Ostavite komentar