30.7.14

Pozadine za Live Lock Screen aplikaciju

Live_Lock_Screen_wallpapers_WPCLive Lock Screen, aplikacija koju su mnogi korisnici nestrpljivo čekali, prije nekoliko dana je postala dostupna za sve korisnike koji na svojim uređajima imaju Windows Phone 8.1 sustav.

 

preview

U ovom članku vam donosimo neke zanimljive pozadine za vaš uređaj koje možete preuzeti iz našeg OneDrive albuma, a ako želite još zanimljivih pozadina možete ih potražiti i na WPC forumu. Neke pozadine možda ne budu dobro izgledale na vašem uređaju zbog rezolucije koja ne odgovara rezoluciji vašeg zaslona.

 

Korisnici kojima Live Lock Screen aplikacija ne radi kako treba, problem mogu riješiti tako da u postavkama telefona pokrenu instalaciju dječjeg kutka. Tijekom procesa instalacije telefon će vas pitati "da li želite ugasiti Live Lock Screen aplikaciju", zatim kliknete “Da” i proces tu možete prekinuti proces instalacije Dječjeg kutka.

8 komentara :

  1. Super clanak kolega. Samo je bitno napomenuti ko koristi sat kao live lock screen app i pozadinu ovu sa brojevima, sat se ocitava na vrhu prstena svakog, prvi stoji za sekunde, drugi za minute, treci za sate.

    ReplyDelete
  2. Hvala
    Da, ali skuži se odmah koji prsten predstavlja sate, koji minute a koji sekunde pa zato nisam obraćao puno pozornosti na to :)

    ReplyDelete
  3. e u mene na kruznom satu nema brojki!?

    ReplyDelete
  4. mislim kada se postavi pozadinska slika ova sa brojkama koja ima iznad na screenshotu. ona prikazuje sat minute i sekunde uvijek na samom vrhu svakog kruga. npr ak ose okrene sat na 5 sati pisat ce na vrhu tog prstena 5. to isto vazi za minute i sekunde. Samo kod mene se ovi krugovi slike pozadinske ne poklapaju sa live lock screen aplikacijom radi rezolucije na lumia 1520.

    ReplyDelete
  5. Evo mene konkretno zanima kad ce biti oficijalna nadogradnja za Samsung ativ s Country Variant? pozdrav

    ReplyDelete
  6. Odgovora na oba pitanja je nepoznat jer WP8.1 zavisi od mnogo faktora, koji je model, koji je mobilni operater itd. Do sada WP8.1 dobijaju Nokia Lumia 625, 925, 1520 i 1320 ostali ce vjerovatno za par dana jedan po jedan. Nekako ocekujem da ce Lumia 520 biti slijedeca. Ali i to zavisi koliko dugo ce mobilni operateri testirati. Neki testiraju duze neki krace, neki uopste ne testiraju nego vjeruju da je neko prije njih testirao i samo dozvole nadogradnju :) tako da je to sve individualno.


    Uz to dolazi da se na Balkanu cesto prodaju telefoni koji nisu namjenjeni za Balkan, nego za Maleziju, kinu i azijska trzista. U tom slucaju se moraju pratiti dogadaji za te zemlje.

    ReplyDelete
  7. Sto se tice Samsunga, niko se nije jos oglasio da bi pustili WP8.1 za korisnike. Razlog je vjerovatno da rade na vlastitom firmveru koji su "obecali" uz WP8.1.

    ReplyDelete
  8. Zna li se kada ce popraviti Live Lock Screen?

    ReplyDelete

Ostavite komentar