19.9.14

Windows Phone 9 preview for developers početkom 2015. godine

image_thumb138Mnoge Windows Phone 8/8.1 korisnike zanima kada će izaći Windows Phone 9 sustav  i hoće li biti dostupan za njihove uređaje. Nokiapoweruser blog je objavio glasinu koja možda daje odgovore na ta pitanja. Inače, Windows Phone 9/Treshold je sustav koji bi trebao donijeti velike promjene na Windows Phone mobilnu platformu.

 

Izvori Nokiapoweruser bloga navode kako će Windows Phone 9 sustav biti dostupan početkom 2015. godine, te će se moći instalirati na sve Windows Phone 8/8.1 uređaje koji su prijavljeni putem Preview for Developers programa. Također, izvor navodi kako će jedna od novih funkcija biti i podjela zaslona te moguće korištenje dvije aplikacije istovremeno (multitasking). Potrebno je napomenuti kako postoji mogućnost da podjela zaslona bude dostupna samo za uređaje kojima je dijagonala zaslona veća od 4,9” jer na manjim dijagonalama podijeljen zaslon vjerojatno ne bi bio funkcionalan.

 

Ne možemo znati koliko su pouzdane ove glasine ali Microsoft sigurno sprema veće promjene za Windows Phone sustav. Uskoro izlazi i preview verzija Windows 9/Treshold sustava, možda tada saznamo i nešto više o istinitosti ovih glasina.

 

izvor: NPU

11 komentara :

  1. Ha ha 4.9??? Kakav marketnski trik, tako izbacuju 99% telefona iz igre, razumeo bih nekako 4.8 ali ovo je maliciozno..

    ReplyDelete
  2. Nova stara vest (glasina)!

    ReplyDelete
  3. Za sve telefone od 6.0 :)

    ReplyDelete
  4. DANIJEL NEDIC20 September, 2014

    Kako izaci iz apps cornera?

    ReplyDelete
  5. Trebaš zadržati tipku za paljenje, pojavit će ti se onaj zaslon kada gasiš telefon, pisat će ti da li želiš ugasiti telefon ili izaći iz apps cornera

    ReplyDelete
  6. Imam pitanje za sve koji su sa pfd:
    Da li ikome sem meni treperi ekran po nekada? Meni tako sa vremena treperi ekran, nekada bas jako, nekada skoro neprimetno. Treperenje je slicno onom treperenju ekrana na CRT monitorima kada je u blizini magnet...
    E, da li je to mozda do nekog baga ili mi telefon hardverski crkava? Lumia 920

    ReplyDelete
  7. Moguce da ti se senzor malo blesira.. Ako ti je ukljuceno automatsko prilagodjavanje sjetline ekrana, pokusaj iskljuciti pa vidi ima li promjena

    ReplyDelete
  8. Prvo sam na to posumnjao, ali nije, isto se desava i kada je visoka i kada je niska i kada je automatska osvetljenost. Najjace treperenje je po obodu ekrana, a njaslabije u centru ekrana, ili mi se bar tako cini.

    ReplyDelete
  9. Veliki dam fan wp i koristio sam ga sve do zadbjih par mjeseci uzeo sam android tesko mi je to priznati ali android je dosta bolji sistrm sto se tice aplikacija jer sve postoji sta je potrebno....na wp fali jos samo to da bude u tom rangu sa ios i android sistemima...ali kojim tempom rade nikad oni nece doci do te razine i korisnici ce uvjek morati koristiti neke alternativne aplikacije pored ovih najpopularniji,sto se tice nadogradnje aplikacija wp tu isto kasni....nadam se da ce poraditi na tome.

    ReplyDelete
  10. Nisam, moracu i soft i hard...

    ReplyDelete

Ostavite komentar