12.9.14

Nadogradnja za Xbox Video i Opera Mini aplikaciju

Store logoDvije aplikacije za Windows Phone uređaje, Xbox Video i Opera Mini, su nadograđene na novije verzije.

 

Xbox Video aplikacija je nadograđena na verziju 2.6.284 i ovom nadogradnjom je dobila sljedeća poboljšanja:

  • Poboljšane poruke o statusu tijekom preuzimanja sadržaja


  • Popravljena greška koja je uzrokovala nedostupnost određenog sadržaja


  • Ispravljanje grešaka i poboljšanje u radu aplikacije

 

Opera Mini aplikacija je dobila drugu po redu nadogradnju od izlaska javne beta aplikacije. Izgleda kako je ovom nadogradnjom aplikacija postala stabilnija, popravljeno je rušenje aplikacije prilikom otvaranja web stranice.

 

Nadogradnje za ove aplikacije možete preuzeti klikom na slike ispod ili skeniranjem QR kodova.

 

Xbox Video

 

QR_xbox_video_1

 

Opera Mini beta

 

qr_opera_mini

24 komentara :

  1. Vladan Vukajlovic12 September, 2014

    Jako interesantno, samo sa prvom verzijom Opere je bilo ok,sada sa ovom nadogradnjom nemoguce je i otvoriti aplikaciju,ptobao sam i sa ponovnom instalacijom i nista ocigledno nesto ne valja 😱,ili aplikacija ili Ativ S.

    ReplyDelete
  2. Meni opera nema no u nadogradnju, ima ona od jucer...al ta nije radila

    ReplyDelete
  3. Meni opera ne radi od samog pocetka,nece ni da pocne da se instalira,a umesto engleskog,pise mi nesto na arapskom jeziku😁. Cekacu pravu verziju,mada mi i nije potrebna,koristim google aplikaciju i ie,oba rade ko svajcarac

    ReplyDelete
  4. Ne radi ni kod mene....

    ReplyDelete
  5. Pitanje. Zašto su mi neke pločice na zaslonu ostale crne i ne mogu se popraviti...poslije ove nedogradnje na 8.1 ? Hvala.

    ReplyDelete
  6. Sad ljudi koji rade na Viber app deluju ozbiljno u odnosu na Operu :D

    ReplyDelete
  7. Opera je aplikacija buducnosti ;)

    ReplyDelete
  8. Goran Sunjic12 September, 2014

    Moze li mi neko reci u cemu jw problem. Prilikom registracije na xbox javlja mi neku gresku 80145... ili tako nesto.. Tako da mi je nempguce uci uopce u Video.

    ReplyDelete
  9. Neke stvari ne moze da odradi kao IE, jos je testiram

    ReplyDelete
  10. Stfan Ivanović12 September, 2014

    Sad gledam na Store, stvarno mi nisu jasni likovi koji na BETA verziju aplikacije odu i ostave 1 zvezdicu. A Opera Mini ima sve mogućnosti kao kod iOS i Androida, mada je trenutno stvarno nestabilna.


    Nego, da li je neko zna nekog, ko zna nekod da zna nekog ko je pustio subtitle na Video aplikaciji :) pošto vidim po forumima da je to mistoeriozna grey-out opcija i da nikako ne mogu da puste film sa titlom. Probao sam i .srt i .sub, isto ime filma i titla, i .avi i .mp4, ali nema šanse da pusti titl. Zna li neko neki normalan player, sve koje sam isprobao se ili plaćaju ili seckaju kad puste video (na L920), pogotovo .mp4. O .mkv i ne pomišljam, onaj jedan player što je uspeo da pusti je jedva gurao snimak i ne podržava CP-1250 i ISO-8859-2 kodiranje pa fale ć,č,š,đ,ž. Video plejeri su čini mi se baš boljka na WP. A i audio player sam jedva našao, ModernMusic je moja preporuka svima, mada može da ima problema sa keširanjem album art, mda je u mojoj kolekciji sve spojeno sa audio fajlom, naročito je to dobro pošto na WP zna da smanji album art folder.jpg na 200x200px.

    ReplyDelete
  11. Uporni su ali nema rezultata

    ReplyDelete
  12. Ima mali trik kad nece ucitati meki link koji ste ukucali u google. Ja par stranica sacuvao u Saved pages!I kad ponovo udjem u operu sa precice ili ukucavanjem u google samo me izbaci.Ali ako odem i otvorim sacuvanu stranicu i refresuj ga!Eto u 90% sluvajeva otvori i posle sve radi i prwcice i tako.ima kad ispise oops onda par puta udjem i sacuvanu stramicu refresumem i eto provwreno radi.Znaci extra!!!

    ReplyDelete
  13. I jos nesto,verovatno ga i to zeza da nema da se namesti exit ili quit dugme za izlaz iz app,zato ovako baguje.ali kazem vam ovako lepo moze obici taj bag oko izbacivanja iz opere.sacuvana stranica sa refresom i leti sve posle kako treba 😉

    ReplyDelete
  14. Nakon poslednjeg apdejta OS-a na verziju 8.1 kada pokrenem video pojavi se poruka o neuspjeloj konekciji na Xbox Live, koja otprilike glasi: "Kreiraj nalog...Da li želite da sada kreirate Xbox live nalog? Kada odbijem poruku, video se normalno pokrene i radi bez problema. Inače nisam u mogućnosti da aktiviram Xbox nalog ni putem PC-ja ni preko telefona (L920). Na drugom telefonu koji sam ja takođe podešavao (L720) Xbox live nalog radi bez ikakvih problema..Da li još neko ima problema sa aktivacijom Xbox live naloga?

    ReplyDelete
  15. Evo i moje iskustvo sa Opera Mini. Ima dosta posla jos sa aplikacijom npr slova na stranicama nisu prepoznata i koriste se web fontovi, dok danas i najlosiji web preglednici nemaju problema s tim Opera izgleda ima. Osim toga Opera ne prepoznaje CSS kod dobro tako stranice izgledaju ruzno i neke su razbacane, a znam da na IE mobile, na desktopu IE, google chrome ili Firefox nemaju problem sa tim.

    Primjer o cemu ja pricam uopste mozete vidjeti sa nasom stranicom, kodirana je po web standardima i Opera ne prepoznaje CSS niti font koji koristimo a font znaci dosta.

    Po meni funkcije su manje bitno nego prikaz sadrzaja kako treba i zbog toga trenutno Opera je na zadnjem mjestu cak poslije UC, Cube, Surfy, Maxthon i ostalih. Kada ovo isprave bit ce naravno bolje.

    Pored toga mnogo izgleda kao port sa drugog sistema. Navigacija, tipke, ozgled, ponasanje i sve je Android ili iOS i po meni ovakve aplikacije bih trebale dobiti radi toga losiju ocjenu nego aplikacije koje se trude da koriste WP (metro) dizajn. Isto tako kako ja razmisljam bih razmisljali i korosnici na Android da razvijac sa WP portuje svoju app i koristi WP dizajn.

    ReplyDelete
  16. Licno,opera mini,makar za mene je nuzno sredstvo da odem na internet. To znaci kada treba da vidim,nadjem nesto. Posto imam ogranicen internet,1gb u toku meseca,jos se nije desilo da predjem granicu,al eto,recimo da sam pri kraju sa mb-ima,opera mini je extra za to,ucita stranu,a ne potrosi mnogo kb. I opet,mislim da je opera sad,odlicna za slabije telefone,ne samo smartfonove,vec i obicne. Nekad je bila no.1,sad je onako.

    ReplyDelete
  17. Dobra vest da sinoć bio update za operu i od tada više ne izbacuje.Radi kako i dosad što sam ga koristio na raznoraznim sistemima.U te stvari baš se ne razumem što Dino spominje,ali kako je to na Ansroidu ili Symbianu ja razliku nažalost ne vidim.Važno da tamo radila i sa slabim protokom od 64k/bit.Ovde ću još moram to videti kad potrošim brz internet 😉

    ReplyDelete
  18. radila posle sinosnje nadogradnje i ponovo mucak ,nece ni da otvori sta da radim pitanje je sada ,ali ozbiljno savjet i sl ,hvala unaprijed..

    ReplyDelete
  19. Neznam ali ja na lumia 630 nemam nikakvih problema sa otvaranjem.čak radi i tako da sa start page učita prečicu.zasad beta radi dobro.javiću ako zabaguje

    ReplyDelete
  20. Nevezano za temu,jedno pitanje. Postoji li ikakva app za gledanje live streama,stvarno mi treba,zeljko,dino??

    ReplyDelete
  21. Imas zove se flashvideo aplikaciju mozes skiniti free i koristit je free.radi na sistemu da preko nje udjes na stranicu neku gdje ima video stisnes scan i on skenira sve video na toj stranici i stisnes sa strane na jedan i pokrenes.ako si na free verziji svakih 3min ce ti stati stream i otvorit stranucu da kupis punu aplikaciju no to i nesmeta bas

    ReplyDelete
  22. Prijavljen sam na PFD a nisam jos dobio cyan. L 820. Je l' sam usamljen slucaj?

    ReplyDelete
  23. Od kada sam instalirao 8.1 uopste nisam u mogucnosti da otvorim xbox video, a kada je nadjem u store-u nemam nikakvu opciju za update, ni deinstal, nista.. Jel ima neko neki savet?

    ReplyDelete
  24. Juče je izbačen update, ažuriraj pa pogledaj.

    ReplyDelete

Ostavite komentar