24.9.14

Cyan nadogradnja za uređaje prijavljene putem Preview for Developers programa

wppfdDobre vijesti za Windows Phone 8.1 Preview for Developers korisnike koji još strpljivo čekaju Cyan nadogradnju za uređaje prijavljene putem Preview for Developers programa.

 

Joe Belfiore je na svom Twitter profilu objavio kako će Microsoft do kraja tjedna pustiti Cyan nadogradnju za Lumia uređaje prijavljene putem Preview for Developers programa. Također i jedan od moderatora Microsoft Answers foruma, Mike Mongeau, je u odgovoru na pitanje jednog korisnika rekao kako sada puštaju novi krug nadogradnji za Preview for Developers uređaje te kako prate uspješnost tih nadogradnji.

 

Iako je prošlo dosta vremena od kako su krenule prve Cyan nadogradnje, nadamo se da će Preview for Developers korisnici konačno dobiti Cyan nadogradnje za svoje Lumia uređaje.

 

izvor: @joebelfiore, Microsoft Answers

44 komentara :

  1. Ja se izvinjavam jer pitanje nije bas za ovu temu a na forumu nema nikoga.
    Postoji li aplikacija ili trik za BRŽE startanje kamere.
    Ovu novu a i staru na lunia 920 wp8.1 nijad dočekati.Dok starta ode predmet fotografisanja.
    Hvala sto ste me saslušali.

    ReplyDelete
  2. Mislim da takvo nesto necete naci.. Ali dugo drzanje tipke za kameru dosta brzo pokrene kameru.

    ReplyDelete
  3. Da li ce Ativ s dobiti nadogradnju??

    ReplyDelete
  4. Negdje sam ovdje procitao proslih dana da neka nova nadogradnja izmedju ostalog i kameru ce ubrzati

    ReplyDelete
  5. Sto mislite kada ce lumia 1520 smatrati zastarjelim modelom?

    ReplyDelete
  6. Radovan Tadic24 September, 2014

    Da, lumia denim nadogradnja sa novom lumia camera app bi trebalo dosta da ubrza pokretanje kamere ;)

    ReplyDelete
  7. Mozda ne vezano za temu ali imam problem sa l520 i l625 da mi vracaju datum i vrijema svakih par dana na 22.05.2014 04:20 i kada je rucno ustiman i kada je automatski! A na jos jednoj mi sve l625 sve normalno i svi imaju Cyan!

    ReplyDelete
  8. Ja imam Lumiu 820 sa italijanske mreze 3+ za koju nemam Cyan nadogradnju. Na telefonu imam Windows Phone 8.1 Preview for Developers, sta da radim da bih dobio Cyan...da cekam ili...postoji li drugo resenje???

    ReplyDelete
  9. Ja imam l 520 imao sam prije l 900 naime ova 520 je šprica tu i tamo ima par stvari npr bljeslalica prednja prednja kamera i tako ali s obzirom da je to cheeep model mobitel je vrh :)

    ReplyDelete
  10. I da imam cyana koji radi bez greške...

    ReplyDelete
  11. Restartuj telefon na fabricka podesavanja ali pre napravi kopiju sms i brojeva u podesavanjima imas opciju.A slike imas na one drive,restartuj i trebalo bi sve da radi normalno.Na onedrive ako nemas slike kopiraj ili kopiraj na racunar.

    ReplyDelete
  12. Da, to smo spominjali u jednom članku.. mislim da je to sada dobila L930 sa Update 1 nadogradnjom

    ReplyDelete
  13. dobro pitanje, moje mišljenje da još do idućeg ljeta "ima smisla" kupovati L1520 jer je to ipak dosta moćan uređaj a nema još godinu dana kako je izašao..
    Primjer, L920 sada i nema nekog pretjeranog smisla kupovati jer je to 2 godine star uređaj i već je na "izmaku snaga"
    uglavnom, 2 godine starosti i taj uređaj već polagano ispada iz igre

    ReplyDelete
  14. Reset sam prvo probao par puta ali stalno se ponavlja!

    ReplyDelete
  15. Vladan Vukajlovic24 September, 2014

    Koliko znam samo preko PfD zvanicno nije jos nista objavljeno,takodje sta sam primetio da kod nekih korisnika ne funkcionise savrseno PfD 8.1,dosta je bagovit,na drugu stranu kod mene jos uvek sve dobro funkcionise

    ReplyDelete
  16. Moje misljenje je da bi lumia trebala izraditi model 6 inca sa jacim karakteristikama da bi 1520 mogao ici u "mirovinu" potajno se tome nadam;)

    ReplyDelete
  17. Ovo su mu poslednji dani. Vec je godinu dana star model, mada je i najbolji model fabrike koja vise ne postoji.

    ReplyDelete
  18. Sta sad da radim,,,nesto ne razocaralo kod 1320

    ReplyDelete
  19. slažem se.. ako pogledamo L1020, za nju se zamjena očekuje 2015, a ona je stara već godinu i 2-3 mjeseca (toliko je od kako je objavljena).
    L1520 će uskoro napuniti godinu dana od izlaska i nema smisla da već dobije zamjenu.. većinom dobiju zamjenu nakon 1,5-2 godine.


    Drugi je problem što su navedeni uređaji na naša tržišta kasne.. sada i nisu toliko koliko su prije kasnili

    ReplyDelete
  20. kako to posljednji dani? možeš li to malo bolje objasniti

    ReplyDelete
  21. Oce li dobuti update 2 htc 8s,kad će biti upadare 2 preko preview

    ReplyDelete
  22. Ja sam bio extremni zaljubljenik u htc i sad mi srce zadrhti kad vidim ta tri slova ali da sam ostao na htc-u sad bih ludio zbog uskracenosti nadogradnje.HTC je 2009 g.napravio tel.koji je izmijenio pogled na mobilne telefone i u tu legendu HTC HD2 ugradjen je wp.6.5 to MS nebi trebao zaboraviti

    ReplyDelete
  23. Nista. Ne vidim sta bi dobio sa 1520 sem bolje kamere.
    Vidis da su izgubili kompas, da ne znaju na koju ce stranu. Ne zna se ni kako ce se zvati telefoni, ni kako ce se zvai operativni. Sad da puknem 400evra za 1520 a oni sutra ili to vec jesu posalju natpis Nokia u istoriju, izbace win 9 i kazu da je malo 2gb ram-a ili ovaj put pod izgovorom objedinjavanja svih Windowsa u jedan opet promene nesto u sistemu sto ne podrzava sadasnji 8.1. Do sad su 10ak puta izdali korisnike i nema ni jedan razlog da im sad verujemo. Ja ne bih kupovao nista od MS-a jos godinu dana.

    ReplyDelete
  24. Kod mene nema ako nije samo do tvoga telefona vec vise vas onda je do interneta.

    ReplyDelete
  25. To je top model jos uvek, a star tacno godinu dana. U medjuvremenu su nas zaludjivali nekim kantama L53x i 6xx. Jos malo i 2015. a njima top model iz 2013 god. Pogledaj top model Samsunga i L1520, samsung ima brdo nekih senzora, snima 4k video itd. Nikad se ne zna sa njima. Sve ovo ubace u win9 i kazu ovo podrzava Snapdragon 801, 805, a Snapdragon 800 na L1520 ne podrzava. Ne kazem da ce ovo da se desi ali ko njima da veruje. Tako ti je to kad ti je danas top model star godinu dana :P

    ReplyDelete
  26. Ja se iskreno bojim nadograđivati radi vajbera, sad radi savršeno, možda cijan zezne sve to...

    ReplyDelete
  27. Da cekam jos godinu dana sa 1320 nemoguce dobar je tel ali dam juce nasao nedostatak.Za foto koristim drugi uredjaj nikad tel osim u posebnim situacijama kao juce kada sam trebao napraviti nekoliko fotografia srednje kvalitete ali to nisam uspjeo fotografije su bile lose.Za koristenje skypa nikad ne koristim kameru a ako treba onda lap top ali isto juce sam trebao nesto prikazati putem skypa sa druge strane kazu da imaju samo mrlju kasnije sam testirao sa drugim telefonom stvarno nista se ne moze da prepozna,nisam s razocarao znao sam da ima lose kamere ali sam ipak mislio...

    ReplyDelete
  28. Da, top model je ako se gleda kapacitet baterije i veličina ekrana :)

    Zaluđivali? Tko? po tvome kada su trebali izbaciti L53x/63x? odmah par dana nakon što je izašla L520/L620? šta je po tvome uređaj koji nije "kanta"?
    moje mišljenje da su Lumia 530/63X sasvim dobre za svoju cijenu, a onaj tko traži perverzije na mobitelu taj ne treba gledati jeftine mobitele.
    Sudeći po tvome, svi uređaji bi trebali imati barem 1GB RAM, 10ak MP kameru, bljeskalicu, vrhunski ekran, ultra bateriju, brdo memorije i naravno, doživotni update i sve funkcije koje dolaze sa tim updateima..to sve za 100-200€ i sumnjam da bi tada bio 100% zadovoljan


    Ti si stvarno očekivao da će na nekom vrlo jeftinom uređaju raditi sve kao i na top modelu? u koga to još ima?



    Lumie isto snimaju 4k video :)

    koliko od tih senzora tebi treba u svakodnevnici da se to mora imati?! vrlo malo, vjerujem
    Meni još ni jedan od tih nije zatrebao niti mi se čini kao praktičan da bi mogao nešto funkcionalno raditi s tim.
    ako te toliko živcira WP zašto sebi ne olakšaš, kupi nekakav jeftin iOS ili Android i uživaj u životu i vječnosti mobitela

    ReplyDelete
  29. HTC ništa više ne dobija, tako su rekli.. "mrtav" telefon, isto kao wp7.8. Radi ali to je kraj

    ReplyDelete
  30. sačekaj još malo, rečeno je da će PfD uređaji dobiti Cyan

    ReplyDelete
  31. Pricamo o 1520, tu mora da bude sve najbolje! Ja nisam neko ko juri te modele. Nikad nisam ni imao najnoviji model.
    Ne mogu ja da pricam sta ce da rade, ali kao korisnik sam ocekivao da posle npr L620 kao najmanjeg wp8,1 na L630 vidim malo bolju prednju kameru ili malo vise rama, a oni ubace jaci procesor i izbace prednju kameru. Sta je to nego kanta. Ne znam sad tacno na kom modelu su izbacili autofokus. I tako prodje godinu dana a L1520 i dalje top model.
    To da neki senzori trebaju retko ili nikad je istina ali ne mozemo da tako gledamo stvari samo po potrebi za argument. Realno ne treba nam ni app wp novosti :) sve je isto a mozda i bolje kad odes preko internet explorera. A mozemo i suprotno da gledamo. Danas svako pravi app za svoju web stranicu, tako da IE11 je beznacajan. Sve po potrebi :)

    ReplyDelete
  32. upavo skidam update 8.10.14176 da li neko zna o cemu se radi....

    ReplyDelete
  33. Sad ne razumijem 1520 Quad-core 2.2 MHz , 2G. ram , 32 G. memorije , bezicno punjenje,ekran,baterija,zar to nebi trebao biti najjaci model lumije

    ReplyDelete
  34. ja bih dodao samo da je po mom misljenju malo doslo do pomijeranja klasa, da je za 520. naslednik 630 pa tako gledajuci je ipak napredak (a da je se naslednik 620 izgubio u medjuvremenu), a da je 530 neka niza klasa od 520, tako da jedino ona top klaca ostaje uskracena, a mozda se nesto i pojavi vrhunsko, uskoro, pa ti se ispune zelje!

    ReplyDelete
  35. Jesi probao da obrises socivo kamere! :)

    ReplyDelete
  36. To sam prvo uradio ,prva kamera defenitivno preslaba a na glavnoj sam prije koristio nokia kamera i cini mi se da je bila bolja slika ali sam se zakleo nikad vise

    ReplyDelete
  37. Pogledaj jednu stvar, početna cijena lumia 630 je ista kao početna cijena lumia 520.. vidiš šta su napravili, izbacili su još jeftinije uređaje pa tako za nešto veću cijenu dobiješ L730 koja je sasvim pristojan uređaj. Logično je da se ne može puno očekivati od uređaja koji nov košta 200-300KM sa garancijom 2 godine.

    L530/630 su klasa uređaja za najobičnije korisnike kojima treba samo jeftin uređaj i "crveno i zeleno" odnosno pozivi.

    ReplyDelete
  38. a Lumia 930?
    za prihvatljiviju cijenu dobiješ skoro isti uređaj u kompaktnijim dimenzijama, jedino što nema podršku za memorijsku karticu..

    ReplyDelete
  39. Upravo gledam specifikacije zaista je top tel. samo neznam ta 2.5 cm. manjeg ekrana u odnosu na trenutni telefon koji imam

    ReplyDelete
  40. e ta 2,5cm manjeg ekrana, to ovisi od osobe do osobe.. veličina ekrana ne utječe na performanse uređaja tako da je to svačiji osobni izbor. Kad bi birao između 930 i 1520 definitivno 930 jer je kompaktnija.. 1520 mi je privlačna samo zbog baterije (ali opet, to je samo moje mišljenje)

    ReplyDelete
  41. Ovdje nije stvar ukusa vec navika,oko pola godine koristim 6 inca ekran ne moze da izdrzi baterija dan jer je telefon u upotrebi sad jedan inc manje bio bi korak unazad,sve mi se cini da cu dva uredjaja nositi...

    ReplyDelete

Ostavite komentar