4.9.14

Službeno predstavljen Lumia 830 uređaj

Lumia 830 1Lumia 830 uređaj je danas predstavljen na IFA sajmu u Berlinu zajedno sa Lumia 730 i 735 uređajima. Lumia 830 uređaj je flagship uređaj koji je nasljednik Lumia 820 uređaja, a ujedno i najtanji Lumia uređaj do sada.

 

Lumia 830 će imati zakrivljeni 2.25D 5” IPS HD zaslon koji će biti zaštićen Gorilla Glass 3 zaštitom s Glance Screen, Double Tap To Wake Up i Super sensitive touch tehnologijama. Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 400 četverojezgreni procesor radnog takta 1,2GHz, 1GM RAM memorije te 16GB interne memorije koja je proširiva s MicroSD karticom do 128GB i izmjenjiva baterija kapaciteta 2220mAh.

 

Prednja kamera je veličine 0.9MP, a na stražnjoj strani uređaja je smještena 10MP Pure View kamera s LED bljeskalicom, ZEISS optikom i optičkom stabilizacijom slike. Novost kod ove kamere je mogućnost snimanja u 4K rezoluciji zajedno s 3 HAAC mikrofona i Dolby 5.1 tehnologijom. Također, Lumia 830 ima ugrađene zavojnice za bežično punjenje, NFC, Bluetooth 4.0, Sensor Core čip, bežičnu projekciju zaslona i podršku za 4G LTE.

 

Sve navedene karakteristike su upakirane  u kućište dimenzija 139,4x70,7x8.5mm i mase 150g. Uređaji će biti dostupni ovaj mjesec po cijeni od 330€ (bez poreza) u narančastoj, bijeloj, crnoj i zelenoj boji s prethodno instaliranim Windows Phone 8.1 Update 1 sustavom i novim Lumia Denim softverom. Svi korisnici koji kupe ovaj uređaj će dobiti 3 mjeseca besplatne Skype pretplate.

 

izvor: WPCentral

15 komentara :

  1. Sve je ovo lepo i meni licno se mnogo svidja i moze da zameni moju l920,e sad mislim da si bogresili kod brojki ,da si ovaj procesor klokovali na 1,6 ili 1,7 mislim da bi vecu paznju privukao..mililm na l830

    ReplyDelete
  2. Cijena je super povoljna mada neznam koliko je porez,ipak sacekat cu da prosire jos za jedna inc

    ReplyDelete
  3. WP 8.1 leti na dvojezgrenim procesorima a ovi cetverojezgreni su optimum...ostalo su samo suhe brojke i rezultati u benchmarku

    ReplyDelete
  4. Denim?Zar nije debian red?I ne vidim svrhu zakrivljenih ekrana od 5 incha cista glupost,ne znaju sta ce dokoni,bolje baterije da puste koje drze 7 dana.Zakrivljen ekran od 40 incha razumem,od 5 incha ne.

    ReplyDelete
  5. Znam ja sve to ali malo je ljudi koji to razumeju,mnogo je vise onih koji se loze na brojke e pa zbog takvih su mogli da ga malo napucaju

    ReplyDelete
  6. Ekran je zakrivljen na ivicama isto kao i skoro svi ostali na lumiama

    ReplyDelete
  7. smjesno pa pogledajte danasnji sony xperia z3 compact u odnosu na ovo je zmaj zmajeva cpu 801 2 GB RAM 2600mAh baterija 4,7
    HD displej rezolucije i naravno vrhunska optika i lece sa 20Mpx kamerom jednostavno kada govorimo o modelima a ne o operativnim sistemima onda ovaj mobitel je tek prosjek u odnosun na z3 compakt ili ako volite mini

    ReplyDelete
  8. Z3 je High end a 830 je srednja klasa. Ako uporedujemo high end sa high end onda uporedimo sa 1520 i 930 ;)

    ReplyDelete
  9. mogli su možda podignut takt procesora ali to bi zahtjevalo i jaču bateriju, više bi se zagrijavao.. previše komplikacija samo zbog marketinga i da bi netko mogao reći "procesor je na 1.6, 1.7GHz" ili koliko već..

    ReplyDelete
  10. jb te duzina! ;)
    Da, ali obrati paznju na izmjenjivu bateriju, tako da ces onaj katran moci odmah da bačiš! :D

    ReplyDelete
  11. Koliko mogu da primijetim neznatno je veci od 730, a ima veci ekran, sto mi se dopada! Inace pristalica sam manjih, kompaktnih (a "napucanih") telefona, kojih gotovo da nema u ponudi (jedini preostao z1 compact), u svakom slucaju plus, i ocekujem da se inzenjerija iz nokije malo pozabavi smanjenjem dimenzija "oko" ekrana!

    ReplyDelete
  12. nije zakrivljen kao u LG Flex.. u ovom slučaju ekran je poprijeko zakrivljen, kao da je blago ispupčen i to puno olakšava tipkanje na mobitelu. Ako si ikada držao u ruci Lumia 800/900 ili Lumia 920

    ReplyDelete
  13. bežična projekcija zaslona,sta je to?help

    ReplyDelete
  14. To sto i jeste po opisu - bezicna projekcija zaslona. Zaslon se moze u svrhe prezentacija sadrzaja sa telefona ili aplikacija projecirati na druge uredaje.

    ReplyDelete
  15. Mozda je 830 srednja klasa,ali nemojmo zaboraviti pritom kada pricamo o megapikselima,o kojoj je kameri rec. Carl Zeiss kamera plus pjurvajv tehnologija i dowoljnih 10 MP, za savrsene fotke i video snimke. Govorim ovo iz licnog iskustva. Inace sama LUMIA 830 je kao celina savrsenstvo.

    ReplyDelete

Ostavite komentar