11.9.14

Windows Phone 8.1 nadogradnja za HTC 8X Verizon uređaje krajem sljedećeg mjeseca

htctweetNapokon neke vijesti o Windows Phone 8.1 nadogradnji za korisnike HTC 8X uređaja koji još nisu dobili nadogradnju za svoje uređaje.

 

HTC je na svome Twitter profilu odgovorio na pitanje jednog korisnika. U odgovoru stoji kako će  Windows Phone 8.1 za HTC 8X uređaje brendirane na Verizon biti dostupan tek krajem 10. mjeseca. Nažalost, razlog ovakvog kasnog dolaska nadogradnje za HTC uređaje nije poznat.

 

Iako se ova vijest odnosi na uređaje koji su brendirani na Verizon, mogla bi biti dobar znak i za Country Variant uređaje, oni će vjerojatno nadogradnju dobiti nešto ranije. Podsjećamo, korisnici se mogu prijaviti u Preview for Developers program i nadogradnju preuzeti odmah te tako skratiti čekanje službenog izlaska nadogradnje za njihove uređaje.

 

izvor: @htc

10 komentara :

  1. Dino treba mi mala pomoc. Znam da nije ovo sekcija za ovo pitanja tako ne zameri mi :) danas sam izvalio da mi na whats app aplikaciju kada mi stignu poruke mob mi nista ne obavestava. Ni zvuk ni vibracija ama nista ko da nisam dobio. Kada udjem u whats app vidim dosta propustenih poruka. Pre mi nije bilo to. Resetovao sam mob i opet nista. Menjao w las mrezu nista. Koristim lumia 920,8.1 softver. Sta da radim?

    ReplyDelete
  2. Htc 8s nece dobiti wp8.1. Htc je to izjavio nedavno i ima i o tome clanak na nasoj stranici.

    ReplyDelete
  3. Znam, nije samo vama tako. Mnogo korisnika to ima zadnjih dana sto je indikator da je whatsappov server preopterecen.

    ReplyDelete
  4. Ativ S ide u zaboravljene....

    ReplyDelete
  5. Dino jel ima nekih inf. za ativ s, samsung je stvarno ispao nekorektan ili je odlucio da potpuno digne ruke od windowsa?

    ReplyDelete
  6. Treebam par savjeta. Prvo garancija me ne zanima odmah da kažem. Drugo,
    kontam da instaliram PfD aplikaciju i da instaliram cyan Update 1 i sad
    ne znam da li taj uslovno rečeno "neslužbeni" update može oštetiti
    telefon kako softwarski tako i hardwerski i da li bi mi preporučili to
    da uradim? Imam Luma 520 Cyan.

    P.S. Znam da neki preporučuju factory reset nakon update-a pa sad ne znam kako factory reset djeluje na performanse telefona. Već sam par puta to uradio na Cyan update-u pa sad ne znam šteti li to šta telefonu ili ne?

    ReplyDelete
  7. Zar nisu potvrdili da neće dobiti wp 8.1 update 1 (GDR1)? Nisam nigdje procitao sluzbeno da neće biti update na wp8.1

    ReplyDelete

Ostavite komentar