11.9.14

Sljedeći Lumia uređaji će biti brendirani kao “Microsoft”

Nokia-Microsoft-600x338_thumbKada je Microsoft kupio Nokia odjel za uređaje i servise, mnogi su se pitali što će se dogoditi sa “Nokia” imenom na Lumia uređajima. Nakon raznih pretpostavki o novom brendiranju Lumia uređaja, ovih dana su se pojavile prve informacije koje daju odgovor na to pitanje.

 

Facade-Microsoft-Phone-02

Francuski blog Nowhereelse.fr je objavio fotografiju prednjeg stakla uređaja koji umjesto “Nokia” ima natpis “Microsoft” što daje jasan odgovor na pitanje koje je mnoge korisnike zanimalo. Zanimljivo je i to da na poleđini Lumia 830 uređaja piše da je proizvođač Microsoft Mobile. Također, svjedočili smo i nedavnom mijenjanju imena Nokia aplikacijama. Aplikacije koje su prije u nazivu imale riječ “Nokia”, zadnjom nadogradnjom se ta riječ zamijenila sa riječi “Lumia”.

 

Iz svega toga se lako može zaključiti kako će budući Lumia uređaji imati Microsoft logo umjesto Nokia loga koji je do sada bio  na uređajima. Čini se kako su Lumia 730/735 i Lumia 830 posljednji Lumia uređaji koji imaju Nokia logo. Izvor također navodi da će Microsoft promijeniti i Windows Phone logo koji će biti isti za sve Windows proizvode, a to slijedi strategiju Windows 9/Treshold sustava: “Jedan operacijski sustav koji pokriva sve veličine ekrana.”

 

izvor: WPCentral

7 komentara :

  1. Nokia ili lumia samo da bude dobra,,,,upravo sam primio signal 4G neznam kako da objasnim ovu brzinu interneta

    ReplyDelete
  2. Nadam se da ce windows os napredovati jer debelo kaskaju za androidom. Od broja i kvalitete aplikacija i ostalo... :/

    ReplyDelete
  3. slažem se, nebitno kako se zove samo neka zadrži kvalitetu..


    a to za 4G, vjerujem ti.. ja sam isto bio iznenađen kad sam probao na samsungu od prijatelja

    ReplyDelete
  4. Zijad djulovic11 September, 2014

    I umene stikla na 4 g ,jel moguce????????

    ReplyDelete
  5. Kakav 4g signal...to u BiH ili neka druga drzava?

    ReplyDelete
  6. U Varsavi sam trenutno a Bosna ce jos cekati za 4G

    ReplyDelete
  7. Za mene nije bitno sta pise na telefonu nego sta nudi. A fakt je da su Noki izninjeri sada u Microsoftu i rade zajedno na novim uredajima. Tako ce buduce generacije telefona biti kombinacija Lumia i Surface serije, a meni licno Surface je odlican i dizajn i hardver. I ja bih prvi presao sa Lumia 1520 na Microsoftov fon koji lici na Surface a da ima specifikacije kao 1520. U sustini to je Lumia 930, samo da je taj dizajn na dimenzijama od 1520.

    ReplyDelete

Ostavite komentar