9.9.14

Alcatel Pop 2 prvi Windows Phone uređaj sa 64-bitnim procesorom

alcatel_pop_2Proizvođač mobilnih uređaja Alcatel je na Berlinskom IFA sajmu predstavio Alcatel Pop 2 uređaj koji će koristiti Windows Phone sustav. Alcatel se odlučio na isti potez kao i HTC, odnosno ponuditi Windows Phone i Android verziju istog uređaja.

 

Alcatel Pop 2 uređaj čini posebnim to što je prvi Windows Phone uređaj koji koristi 64-bitni procesor, a riječ je o Snapdragon 410 procesoru radnog takta 1,2GHz. Uređaj će imati FWVGA (854x480) zaslon dijagonale 4.5”, 1GB RAM memorije, Adreno 306 GPU, 8GB interne memorije, prednju VGA kameru te 4MP stražnju kameru sa LED bljeskalicom i bateriju kapaciteta 2000mAh. Također, uređaj će i imati podršku za LTE mrežu.

 

Nije još poznato kada će ovaj uređaj doći na tržište ali poznato je da će cijena uređaja biti oko 119€, a korisnicima će biti dostupan u Single SIM i Dual SIM verziji.

 

izvor: WPCentral

3 komentara :

  1. Zaista nisam upućen, podržava li trenutno WP x64 aplikacije, i postoje li?

    ReplyDelete
  2. Nisam baš siguran jer je ovo prvi takav Windows Phone uređaj.. nekako mi ovo više izgleda kao trik za dobru reklamu, mada nije isključena mogućnost da se uskoro pojave 64bitne aplikacije..

    ReplyDelete
  3. Pobogu , windows phone 8 i nadalje imaju isti kernel kao windows 8 , a na njemu imate 64bit . Tako da je ovo sada samo pitanje developera - aplikacije i OEMa sto se tice hardvera tj ugradjivanja procesora sa 64bitnom arhitekturom. WP8 od svog stvaranja podrzava 64bitne procesore.

    ReplyDelete

Ostavite komentar