4.9.14

Službeno predstavljena Lumia 730 Dual SIM i Lumia 735

Lumia_735_press_renderMicrosoft je danas na IFA sajmu u Berlinu predstavio Lumia 730 i Lumia 735 uređaje o kojima smo posljednjih dana imali dosta glasina po pitanju specifikacija. Sada kada su uređaji službeno predstavljeni poznate su nam i točne specifikacije uređaja.

 

Lumia 73X uređaji će imati zakrivljeni 2.25D 4,7” OLED zaslon s ClearBlack filterima koji će biti zaštićen Gorilla Glass 3 zaštitom, PureMotion tehnologijom, Double Tap To Wake Up i Super Sensitive Touch tehnologijom. Uređaj će imati četverojezgreni Snapdragon 400 procesor radnog takta 1,2GHz, 1GB RAM-a i 8GB interne memorije koja je proširiva s MicroSD karticom do 128GB. Uređaji će imati stražnju kameru 6,7MP s LED bljeskalicom i ZEISS optikom i prednju kameru rezolucije 5MP. Također, Lumia 730/735 uređaji će imati i izmjenjivu bateriju kapaciteta 2220mAh.

 

Uređaji Lumia 73x serije posjeduju NFC čip, Sensor Core tehnologiju, Bluetooth 4.0 i bežično projiciranje zaslona. Lumia 730 Dual SIM ima podršku za dvije SIM kartice i bez podrške za bežično punjenje, a Lumia 735 podržava 4G signal i bežično punjenje putem zasebne maske.

 

Sve navedene karakteristike uređaja će biti upakirane u polikarbonatno kućište dimenzija 134,7x 68,5x 8,9mm i mase 133g. Ova dva uređaja se očekuju u prodaji tijekom ovog mjeseca po cijeni od 199€ za Lumiu 730 Dual SIM i Lumia 735 po cijeni od 219€. Uređaji će biti dostupni u narančastoj, zelenoj, crnoj i bijeloj boji, a svi kupci novih Lumia uređaja dobivaju besplatnu Skype pretplatu u trajanju od 3 mjeseca.

 

izvor: WPCentral

20 komentara :

  1. Uf da mi je jednog....i cena je pristupacna a i ponovo vidim da koriste njihov originalni dizajn kucista sto mi se mnogo svidja. :)

    ReplyDelete
  2. Wtf zakrivljen ekran.Probao sam LG Flex i ne svidja mi se.

    ReplyDelete
  3. je li to nema opticku stabilizaciju za razliku od 830?

    ReplyDelete
  4. Mozda ce zvucati glupo pitanje,ali i dilema koja me muci... Naime,na sajtu microsofta,kada se ode da se proveri dostupnost denima updata za odredjenu drzavu,pise za Srbiju da je izasao za 735. Dakle,pitanje je.."Izasao denim za 735 a nije za 730" ? a po specifikaciji identicni telefoni,sem DS mogucnosti.

    ReplyDelete
  5. P.S.
    Nevezano za denim update...Imam problem sa podesavanjem parametara za MMS. Isao sam u Telekom, u dve njihove poslovnice,ne znaju da mi objasne zasto ne mogu da saljem MMS. Pokusali su rucnim unosom parametara,ali sam primetio da kod mene u telefonu nema opcija za proxy adress,a stoji kod njih u uputstvu da treba da se unese. Pritom,telefon je kupljen u slobodnoj prodaji,dakle nije preko operatera,a oni kazu da to ne bi trebalo da predstavlja neki problem. Sta raditi u ovom slucaju?

    ReplyDelete
  6. Ja sam kupio u WinWin,cena 29 iljada :-). Imas svakako garanciju na telefon 2 god. ;-)

    ReplyDelete
  7. Da, nije shvatljivo ali ta dva modela ipak imaju dva rzalicita ROMa. i svaki o njih se posebno radi...

    ReplyDelete
  8. Izasao denim za 630 i 830,ali za 730 jos uvek nista... Pa nikakve logike nema? Ili je mkzda problem sto je 730 dual sim?

    ReplyDelete
  9. Javio mi se jedan problem. Nocas mi se svukla baterija za 50%,uprkos tome sto je bio na stand by rezimu. Da li je problem to sto sad ima obe kartice u telefonu,mozda zadnjih desetak dana?
    Doduse,jos jednom mi se javio isti problem sa baterijom,ali sam imao samo jednu karticu. Tada sam izvadio bateriju i kao resio problem. Zna li iko o cemu je rec?
    Pomoc

    ReplyDelete
  10. Problem sa baterijom resen,ali me sve vise i vise nervira ova prica oko nadogradnje. Gledam na sajtu microsofta,izasle nadogranje i za 520,530,630,735 i 535,a za ovaj ni u najavi😞. Zaaaaasto?? @dino bogorovac?! Da li postoji mogucnost da ne jzadje nadogradnja,sve dok se ne pojavi win10?!

    ReplyDelete
  11. @Dino Borogovac... molim te,objasni mi kako je moguce da na sajtu microsofta nema lumie 730,kako bih im postavio pitanje vezano za nadogradnju?

    ReplyDelete
  12. @Dino Borogovac...ili ko mozda moze da resi problemcic.
    Pre izvesnog vremena sam nesto restartovao fon i nakon sto je podigao sistem prijavio mi je gresku na sd kartici. Pita da li da skenira,pustim da odradi skeniranje i tada mi obrise tilove od svih apk koje su instalirane na sd. Formatirao sam sd,ponovo instalirao sve te apk,kad pre neki dan opet isto prijavljuje. Sta moze biti?

    ReplyDelete
  13. Ne znam do cega bi moglo biti. Ali to bi bila dobra prilika da se postavi pitanje u forum - http://forum.wpnovosti.com tamo ima kategorija za pomoc i vjerujem da ako neko zna odgovorit ce.

    ReplyDelete
  14. Ljudiiii...
    Ima li iko obasnjenje zasto mi smanjuje format slike kada saljem slike preko Vibera,kome god saljem? Iako kad udjem u galeriju i vidim da su slike normalne velicine,ali kad saljem smanji. Proveravao podesavanja,sve u redu.

    ReplyDelete
  15. @Dino Borogovac...
    Da li imas predstavu zasto mi fon smanji format slike kada posaljem ljudima preko vibera? Sta god sam pokusao da podesim,nista uradio nisam.

    ReplyDelete
  16. Ukapirao sam sta je problem. Pravi mi problem viber. Nije mi jasno zasto...

    ReplyDelete
  17. Misliš smanji kvalitetu slike?

    ReplyDelete
  18. Ne ne,nije kvalitet slike u pitanju vec format slike. Problem je definitivno u viberu jer kad saljem,recimo preko whatsapp,sve je ok.

    ReplyDelete
  19. Pozdrav. Možeš li napisati da li si rešio problem sa smanjivanjem slika na viberu? Ne mogu da ga rešim nikako...

    ReplyDelete
  20. Problem sam resio tako sto sam prestao da saljem slike preko vibera,i saljem preko whatsapp-a. Tu tog problema nema. Nisam jos cuo da ima neko takav problem,sem tebe,tako da ne znam koje je resenje. Mozda ovi sto prave viber da rese problem?!

    ReplyDelete

Ostavite komentar