6.5.12

Novina na blogu

Promjenio sam sitne detalje bloga da bi bio vise metro stil, sada imaju ikone lijevo pored svakog clanka da znate sta citate, i olaksava trazenje odredene vrste clanka kada listate po blogu. dodao sam za svaku od postojecih kategorija (novosti, osnove, aplikacije, glasine, sedmica) po jednu sliku pored clanka koja ce vam odma pokazati prije nego sto procitati naslov o cemu se radi. za pocetak su ove ikone koje sam onako sklepao, ali bice bolje uskoro, kad malo sjednem za Photoshop pa napravim prave Windows Phone 7 ikone za blog. Nadam se da ce vam ovo pomoci pri citanju i trazenju clanaka bloga.
novosti glasine osnove aplikacije suma sumarum
To su te ikone, i na svakoj pise pojedinacno sta je koji clanak. Mada sam tu prekrsio prvi clanak metro stila da se znak podrazumijeva i nemoraju biti slova na njemu. Ali za sad ovako neka ostane, promjenit cu vrmenom. 

Druga novina je dole pri dnu svakog clanka, ako je predug tekst clanka pojavit ce se ikona na kojoj pise “Čitaj dalje" i WP7 strelica na njoj.

Treca novina isto je skroz dole na blogu kada listate prema starijim clancima, pojavit ce se “Starija i strelica –>” a kad se nalazite na drugoj trecoj ili dalje stranici bloga pojavit ce se dole u istom redu i “<- Novije” a u sredini toga “Start” dugme koje vas vraca na pocetak bloga. Bas kao i u Windows Phone-a sto je.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar