4.5.12

Windows Phone 8 ???

WP8 ???Jeli ovo stvarna slika ili je neko se nasalio sa cijelim svijetom? PhoneArena je sinoc postavila sliku na kojoj se sugerira na Apollo nadogranju, kao sto vidite gore u desnom uglu pise Apollo v.3.7 . Na uredaju koji izgleda kao Nokia Lumia 900. Sto potvrduje one koji kazu da ce izaci Apollo i za dosadasnje WP7. Medjutim malo da spustim loptu, za mene koji zna oko Photoshop-a podosta i koji radi vec 10 godina u PS, ova slika izgleda kao fake, nestvarna. Prvo mi upada u oci da nema logotip Nokia, drugo nema dole tipki koje inace trebaju da sijaju. Back Start i Search tipke. osim toga po cijeloj slici ima sum (noise), dok preko zaslona ga nema. Sto je jos jedan indic da je poslije slikanja dodato nesto u Photoshop-u ili nekom drugom programu za fotografske obrade. Pokusao je taj neko stvoriti sum preko zaslona ali po meni nije uspio u tome jer malo je ga upotrebio. Drugi nacin da ovo falsifikujete jeste da napravite aplikaciju u Microsoft Visual Studio 2010 for Windows Phone, i postavite ovo polje za pisanje, pored toga jednu sliku (ovu Dev locked), a dole da tastatura reaguje na to polje, pozadinu jednobojnu i to je to. Kada to sad posaljete na WP7, i kad otvorite aplikaciju ona ce biti preko cijelog zaslona kao i ova sto je i izgledat ce isto ovako. Zato po meni su obje varijante moguce, i da je fotomanipulacija, a i da je samo aplikacija koja treba da izgleda kao pocetni zaslon WP8 u fazonu Windows 8. Jer kod Windows 8 na ovako slican nacin se ulazi u operativni, kao sifra neka i pored toga slika korisnika. Medjutim fale ostali elementi po meni.

A i osim toga, ova verzija gore 3.7? Cega 3.7? Kad svi znamo da je Windows Phone 7.**.**** po ovom stilu brojanja. Mango je 7.10.****, Tango pocinje negdje oko 7.10.8**** gdje Mango zavrsava. Tako da ako je ovo Apollo po meni bi trebalo biti gore verzija 8.**.***** ali ni to nije slucaj. A da postoji samo neka verzija 3.7 nije bas neka vjerovatnoca za Microsoft. Tu cinjenicu potvrduju svi dosadasnji sistemi Microsofta, Windows 7 = 6.1.7601 ili 6.1.****. Windows Vista 6.0.****. Windows XP 5.1.****. Windows 2000 5.0.****. E neka mi sad neko objasni zasto bi Microsoft odjednom odbacio svu ovu organiziranost oko verzija i svega. i poceo sa 3.7??? 

Mozda se autor ove slike sad smije, i raduje jer se njegova fotografij sirom svijeta prosirila sinoc u roku jednog sata, brze nego ijedna druga vijest. Ako mu je bio cilj samo da zavara javnost, onda mu cestitam i uspio je! A ako je napravio aplikaciju koja izgleda ovako onda bi volio vise vidjeti o ovom, neka objavi svoj rad pa makar i ako je falsifikovao slike.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar