18.5.12

Microsft upozorava da MORATE imati instaliranu Mango nadogradnju!

windows-phone-7-5-mangoMicrosoft preko svog bloga za Windows Phone upozorava sve korisnike koji jos nisu nadogradili svoj telefon na Mango (7.10.7720.68) da uskoro nece moci vise skidati sa Marketplace-a i da nece moci postojece aplikacije na svom telefonu moci nadograditi ako novije verzije izadu na Marketplace-u! Ima li ijedan pametan razlog d ajos neko nije uradio nadogradnju na Mango?! Mango nadogradnja je donijela Windows Phone operativnom preko 500! poboljsanja. 500 neki od tih poboljsanja su sitni dok su drugi veci i uocljivi odma. Mango nadogradnja se oficijelno zove Windows Phone 7.5 iako je verzija telefona ostala 7.10.****.**.

Novosti u Mangu su personalizirani zvukovi zvona, Vizualni voicemail, baterijski ustedivac, slanje sms poruka sa vasim glasom, citanje istih poruka naredbom vaseg glasa! mogucnost slanja multimedijalnih sadrzaja preko poruka, zvukova, video zapisa itd. Sazete poruke koje olaksavaju bolji pregled izmedu svih servisa koje vi koristite, tako je u tim sazetim porukama sada Facebook, Windows Live Messenger i sms i mms poruke na jednom jestu! Facebook chat je sad ugraden u poruke, email-ovi su sad skupljeni tako da imate sve email-ove od jednog adresanta pod jednim imenom, spojeni email klijenti (google, hotmail, yahoo i drugi) u jednu email “zivu plocicu”, grupe u kontaktima tako da mozete sada napraviti grupu za odredenu skupinu ljudi u vasim kontaktima koji su zasluzili vise paznje od drugih te tu grupu mozete zalijepiti na start zaslon i biti non stop informirani ako se sta desava kod tih clanova grupe. U Mango nadograsdnji ima vise nacina za dijeliti sadzaj, sada su dostupni i Twitter i LinkedIn integrirano u sistemu tako da sve sto vam treba od socijalnih mreza je samo pomak prstom daleko! Poboljsana “Me” ili “Ja” karta u Mangu pokazuje sad vise sadrzaja nego do sad, obavijestit ce vas o svakom sadrzaju na svakom od vasih socijalnih cvorova. Imate sad i “proslost” da mozete pregledati pojedinacno za svaki kontakt kad ste i sta s njim podjelili, bilo to poruka, email, poziv ili nesto drugo. Multitasking je isto novina u Mangu, od sad mozete listati izmedu otvorenih aplikacija i lahko prebacivati izmedu njih. Zive plocice su preradene i rade puno bolje i brze nakon Mango nadogradnje, noviji Marketplace je isto tu, poboljsani kalendar za vas, poboljsano pretrazivanje sa “search” tipkom sa bing mapama i bing visual. Oznacavanje na slikama odma nakon sto pritisnete da ih zelite podijeliti, nove funkcije u kameri, redizajnirani “picture hub” (mjesto gdje su sve vase slike). Plejliste su sada dostupne u muzici. Sada je dostupna sinkronizacija SkyDrive-a direktno sa telefona, prosiren Office Hub, poboljsanja na Excel-u, integracija 365 Office-a (postavlja vase dokumente u “oblak”), OneNote “za uraditi liste” su novost u Mangu. Igre su poboljsane nakon Mango nadogradnje. Dostupno dijeljenje interneta preko WiFi, mogucnost trazenja i sakrivenih WiFi signala. I zadnja ali mozda najvaznija funkcija koju cu spomenuti jeste ta da mozete telfon sa stranice www.windowsphone.com nakon sto se ulogujete upravljati, upravljati na taj nacin da ako ga izgubite gdje u kuci mozete ga nazvati, mozete izbrisati sadzaj s njega, mozete ga naci na mapi ako ga izgubite, pod uslovom da vam je ukljucena opcija lokacija!

Windows-Phone-7-Mango

Pored svih ovih funkcija ima jos mnostvo novih i manji koje su gotovo neprimjetne ali pomazu dosta u koristenju Windows Phone-a. Mene ako pitate ova nadogradnja je bila najveca od postojanja WP7 uredaja i po meni je ovo kao da telefon izlazi iz puberteta i postaje punopravan clan svijeta i spreman boriti se sa konkurentima poput iPhone 4 i Samsung Galaxy Nexus i svi hdrugih uredaja na trzistu! Tako da svakome preporucujem dok nije kasno da urade ovu nadogranju i ne vidim razlog zasto do sad nije uradeno na svim uredajima vec!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar