28.5.12

“Uzdrmaci” Apple-ovog drveta

Poznate novine iz Velike Britanije (UK) The Sunday Times u svojoj kategoriji vezanoj za tehnologiju i internet objavili su dvolisnicu o trenutno najboljim “uzdrmacima” Apple-ovog drveta uspjeha. U tom clanku su objavili testove najboljih kontrahenata iPhone-a a to su Samsung Galaxy S 3, HTC One X, Motorla RAZR MAXX Sony Xperia P, i da ne zaboravimo Nokia Lumia 900! Svaki je uredaj testiran na trajanje baterije i svakodnevnu upotrebu ukljucujuci u to i cijenu.

 

sundaytimeswp

 

Nokia Lumia je dobila “nagradu” kao telefon sa najboljim operativnim sistemom. Samsung Galaxy S 3 je pobjedio i naveli su “samo” radi svojih novih gimika (bili oni potrebni ili ne). Mozda i radi noviteta, jer je najnoviji uredaj trenutno od ovih testirani. Uglavnom iPhone nikako vise nije siguran, iako su izbacili noviju nadogradnju sistema nedavno, iako poboljsavaju sve prodaja im pada za razliku od WP7 i Android uredaja.

 

sundaytimeswp2_0

A evo malo opsirnije sta su jos pisali o Nokia Lumia 900. Windows Phone sistem je “brzi” od Android operativnog sistema, iako ima “manje” aplikacija. Nokia Lumia 900 je najbolji uredaj iz Nokije sa zaslonom od 4.3 inca i predobrim i ostrim prikazom. Na ovom testu jeste najtezi uredaj ali i osjecaj u ruci da je odlicno uradena i kvalitet materijala takode je odlican. Baterija ce sigurno trajati vise nego jedan dan. Uz ovo jos besplatna satelitska navigacija sa mapama koje mozete skinuti. E-book citac... Sve u svemu 4 od 5 zvjezdica sa nas uredaj Nokia Lumia 900. Napominjemo i Samsung Galaxy S 3 nije dobio punih 5 zvjezdica. HTC One X je ist odobio 4 od 5, Motorola i Sony su po 3 od 5 zvjezdica dobili.

 

Potvrdilo se ono sto mi tvrdimo vec odavno, a to da je Windows Phone najbolji operativni sistem. Osim ove nase tvrdnje stoji i nagrada sa internacionalnog sajma za telekomunikaciju gdje je 2010/2011 i 2011/2012 pobjedio Windows phone kao najbolji i najinovativniji operativni sistem na svijetu.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar