3.5.12

Microsoft mjenja nazive svojih servisa

WP_20120503Microsoft je poceo sa mjenjanjem naziva svojih servisa kao sto su Windows Live account koji vidie lijevo na mom Windows Phone-u, pod cijim pokroviteljstvom su Skydrive, Hotmail, Messenger itd. Oni ce uskoro imati svi pojednostavljena imena kao sto su People (imenik), Microsoft account (koji je pokrovitelj svih tih usluga i samo jedan account za sve!), Cloud (za Skydrive), Mail (za Hotmail), Calendar (za kalendar koji je izdvojen iz Hotmail-a posebno). I ti svi nazivi ce biti uskladeni izmedu Windows Phone telefona, desktop racunara Windows 8, ili tablet racunara Windows 8, kao i Xbox i slicni servisi. Do sad su usko uskladeni svi servisi u Windows Phone 7 i u Windows 8 Consumer Preview, kao npr imenik, imate imenik koji se zove “People” (ljudi), tu imate sve one ljude koje ste dodali u Windows Live account dosad, na Hotmail Messenger-u ili cak sa drugih usluga koje nisu vezane za Microsoft kao sto je Facebook. I istovremeno ih imate na Windows 8 i na Windows Phone, promjenite li jednog korisnika na jednoj platformi istovremeno na drugim platformama (Windows 8, Windows Phone) se uskladuje sa tom promjenom. Sto znaci puno manje baktanje oko dodavanja ljudi ili brisanja. Osim ovog primjera ima i primjer Mail-a.  Ako dobijete mail na Windows Phone, taj isti mail se u isto vrijeme pokaze i na vasem Windows 8, ako odgovorite na Windows 8 bice odgovor i na Windows Phone-u. Ako izbrisete taj email na bilo kojoj platformi izbrisat ce ih i na drugim istovremeno, tako da se samo stice pojam o jednoj cijelini nego jeste jedna cijelina koja radi savrseno!
Drugi vazan primjer je Skydrive, za sad se zove jos tako, uskoro ce dobiti noviji jednostavniji naziv i bice isti naziv sirom svih platformi na Microsoft-ovim racunarima, tabletima, telefonima. Ako imate neke podatke na Skydrive, ti isti podatci ce biti prikazani na Windows 8 i Windows Phone. Osim toga ako obradite neki od tih podataka kao recimo neki dokument koji se nalazi na Skydrive, ta promjena istovremeno se snimi i na Windows Phone i sve radi bez ikakvog namjestanja, jednostavno i brzo. I sve pod jednim account-om “Microsoft account-om” koji ce zamjeniti sve dosadasnje Windows live, Hotmail itd.
Zahvaljujuci Microsoft Office-u koji se nalazi na Windows Phone, imate puni Office paket kao i na racunaru koji je uskladen sa Skydrive-om i automatski pohrani sve promjene u Skydrive. Tako isto i “posalje” sve dokumente cim ih napravite na Windows Phone ili Windows 8 na ostale platforme, mada “slanje” nije pravi izraz jer dokumenat ostaje jedan, nije kopija nekog dokumenta, i kad se obraduje ostaje jedan dokumenat, samo dostupan na svim platformama.
Tako da Microsoft zeli sve usluge koje su vezane za Windows Live account, da veze striktno za osobe koje ga koriste i da ga nazove Microsoft account, bez diferenciranja izmedju platformi i izmedju usluga. Za sad ostaju usluge jos Hotmail, Skydrive, Messenger svoje marke, dok ih ne uvrste u prijatnija imena.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar