12.5.12

Prosla druga sedmica

Evo prodje i druga sedmica bloga i najvaznija vijest je sto se ovaj blog cita, preko 1.000 posjeta iz cijelog svijeta, sto mene cini veoma zadovoljnim. Posebno posjete iz Amerike, Kine, Rusije i Japana :) pored svih drzava sa balkana. Jos jednom se zahvaljujem na svima koji prate i evo kratkog sadrzaja sta se desavalo u ovoj sedmici.

  • Dodali smo nove kategorije (smjesno i uredaji), u smjesno ce dolaziti smjesne vijesti vezane za Windows Phone, a u uredaji ce doci svi uredaji dosad poznati u Windows Phone.
  • Windows Phone Tango nadogradnja polako pocinje i prve znakove smo vidjeli u clanku WP7 nadogradnja Tango. Gdje je Avijar Ajgekar spomenuo da je dobio nadogradnju na svom HTC Mozartu.
  • Nokia pronasla nacin kako ukloniti gresku za pogresno kalibrirani zaslon u Nokia Lumia 900 uredaja (posebno kod bijelih se pojavljuje ova greska iz nepoznatih razloga) – Nokia nasla rjesenje za zaslon.
  • Tri nova uredaja ove sedmice, Nokia Lumia 610, Samsung Omnia M koji je namjenjem najjeftinijem trzistu u evropi koji izlazi uskoro i Samsung Focus 2 za koji smo mislili da nece nikad izaci i pojavi se par dana nakon naseg clanka.
  • Pik.ba najavili aplikaciju za Windows Phone na svom facebook profilu.
  • Viber (beta) aplikacija izasla za Windows Phone.
  • I ove sedmice jos sto je vazno sto smo pisali je kampanja “Smoked ba Windows Phone” koju predvodi Microsoft i Microsoft zaposleni i ukazuju na nedostatke drugih operativnih sistema i jednostavnost i prednost u koristenju Windows Phone.

Toliko od prosle sedmice, sljedece sedmice nas ocekuje dosta novih vijesti. Dosta novih informacija o Windows Phone 8 koji izlaze jedna po jedna polako i jos dodatnih informacija o prestojecoj Tango nadogranji koja nam stize oficijelno za nekih 20tak dana. sve informacije za vas imate na nasem blogu i dalje ga posjecujte!

2 komentara :

Ostavite komentar