24.5.12

Windows Phone 8 za sve dosadanje uredaje?

WP8 mockups att[5]

 

Par dana nismo vec pisali glasine o Windows Phone 8, ali bice ih sve vise ovih dana kako se blizi Microsoft-ov samit u San Francisku. Danasnje glasine imaju malo vise kredibiliteta nego dosadanje koje smo culi.

 

Michael Gillett, pisac za My Microsoft Life i poznati uredivac “LiveSide” je dao nama svima jedan savjet mali. On tvrdi da iz veoma pouzdanih izvora a tj. Waggener Edstrom su rekli sljedece:

 

Waggener Edstrom-ova osoba kaze Microsoft ima Windows 8 (za x86), Windows RT (za sljedecu generaciju ARM), & Windows Phone 8 (za trenutne telefonske generacije).

 

Za neke je nepoznata ova kuca Waggener Edstrom, ali oni su PR (public relations) agencija koja radi za Microsoft i koja je vezana za skoro sve u vezi javnosti i Microsoft-a. Ako neko zna neke detalje onda su to ovi ljudi iz Waggener Edstrom. Ono sto je interesantno jeste cuti “trenutne generacije telefona” sto se moze interpretirati na vise nacina, kao samo druga generacija telefona popun Nokia Lumia 900, HTC Titan, Samsung Focus S itd.

 

Posto je ova informacije iz druge ruke preporucujemo da ne vjerujete odma na rijec, ali moramo reci da niko blizi Microsoftu jos nije pricao ovako otvoreno o Windows Phone 8. Gillett pored ovog tvrdi da ce procuriti jos mnogo informacija do samita 20 juna.

 

izvor: Windows Phone Daily

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar