28.5.12

Kako koristiti trazenje u Windows Phone 7

Ova opcija je od samog pocetka tu a nismo je jos spomenuli, Svako od nas nesto nekad procita i zeli detaljnije informacije o tome. U Windows Phone 7 postoji tu vise nacina kako doci do informacija ako se nalazite u Internet Exploreru. Ako naletite npr na neku rijec koja vas zanima bilo gdje da je u pretrazivacu, pritisnite je kao da je zelite kopirati (o ovom nacina selektiranja rijeci smo vec pisali ranije u osnovama WP7) (prva slika) i nakon toga pritisnete samo tipku sa “trazilom” na vasem Windows Phone-u odma se otvara nakon toga novi zaslon koji trazi to sto ste selektirali (donje dvije slike).

Screen Capture (66)
Screen Capture (67) Screen Capture (70)
Windows Phone izlistat ce vam sve moguce rezultate na prvom “internet” zaslonu, to ce biti stranice gdje se spominje to sto ste selektirali, desno pored toga je odma “Local” (u kojem se nalaze oblizna mjesta koja su povezana sa pojmom koji ste pretrazili) koji na nasim prostorima jos ne radi, a pored njega desno jos jednom nalaze se slike za tu rijec ili recenicu koju ste selektirali i trazili. Ovo je fantastican i brz nacin kako doci do znacenja neceg sto procitate na internetu.

Pokusajte koristiti ovu funkciju i vidjet ce te da je laksi nacin nego otvaranja novog taba u IE i kucanja tamo, ili cak otvaranja internet pretrazivaca na vasem racunaru i pregledanja preko interneta. I pocet ce te sami koristiti nakon nekog vremena ovu funkciju prije nego bilo koji drugi nacin trazenja informacija.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar