24.5.12

Facebook aplikacija dobila nadogradnju na verziju 2.5

Screen Capture (61)Nakon dugo cekanja konacno dolazi nadogradnja na verziju 2.5. U ovoj verziji dosta su na novo uradili jer je bilo dosta stvari naopako u dosadasnjim verzijama. Sada se konacno aplikacija osjeca kao ekskluzivno napravljena za Windows Phone i nije samo neka kopija neke za Android ili iOS aplikacije. Pobosljanja se prvo vide na porukama, sada kada udete u poruke ne pricate “sami sa sobom” kao do sad, sad vidite lijepo ikonu osobe s kojom se dopisujete i ime i prezime te osobe. Aplikacija je dosta unapredena i u brzini, sada navigacija kroz facebook je dosta brza, ipak ostaje ono paljenje koje traje isto kao i do sad ali to nije neka velika mana kada uzmete u obzir koliko sadrzaja ima da pokrene ova aplikacija. Mnogo kodiranja je iza nje i osjeti se da su poboljsali kad sta treba da se skine i prikaze, npr neki sadrzaj u novostima je prvo sto vidite nakon otvaranja aplikacije i aplikacija nece neki drugi sadrzaj skidati dok ne skine novosti kako treba i prikaze kako treba. Do sad je se osjetilo da aplikacija skida sve ali bez “razmisljanja” koji dio ide prvi koji drugi, tako je dolazilo do zastoja u prikazivanju sadrzaja. Osim ovog dodali su opcije kao lajkanje komentara, brisanje postova, brisanje komentara, navodenje prijatelja u postovima, u statusima, u komentarima itd. Dosta su poboljsali iako se dugo cekalo na ovo.

Aplikaciju vam Marketplace jos nece pokazati jer je jos prerano ali ima trik kako doci do nje, upalite marketplace na telefonu i nadite facebook aplikaciju u marketplace-u nakon sto pogledate aplikaciju idete jednom nazad, pa opet pritisnete aplikaciju facebook u marketplace-u to prisiljava marketplace da pogleda jeli ima neka novija verzija i odma ce vam se pojaviti dugme za nadogradnju... A mozete i kao do sad preko klika na aplikaciju ispod ili na link “Marketplace Link” skinuti.

Ili treci i mozda najbrzi nacin evo vam QR code, samo ga skenirajte pomocu Bing Visual, to je ono preko “tipke za trazenje” i onda ono “oko”:
5153.qrcode.4922450_4DCD2D7E
Facebook za Windows Phone Facebook
od Microsoft Coporation
Verzija: 2.5
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar