13.5.12

Facebook poruke dolaze i do offline kontakata


Kada koristite chat preko ugradene funkcije na Windows Phone-u do sad ste mogli samo poruke slati ljudima koji su online na facebook-u, danas se otkrilo da mozete slati ljudima i koji nisu online, samo promjenite status u invisible ili online tak oda ste vi tu. Te pocnete pisati novu poruku i samo gore u ime utipkate ime kome zelite poslati poruku na facebook-u, nakon toga pojavi se vjerovatno to ime sa brojem, email i facebook za izbor pojedinacno. Vi pritisnete na facebook i to znaci da mu saljete tamo poruku!

Danas sam ovo cuo i odma provjerio i stvarno je dobro da ne morate otvarati ni internet explorer niti email niti facebook aplikaciju da bi nekome poslali poruku. Nit taj mora biti vise online, dobit ce poruku i kad se uloguje na facebook, bice mu poruka tu kao i da ste mu poslali direktno iz aplikacije ili sa stranice. Izgleda da je neko u Microsoftu poceo sa spremanjem sljedece nadogranje i ovo je po meni samo jedan od uslova njihovih, tako da mozemo slati poruke i na facebook kontaktima koji nisu tu sa ugradenom funkcijom poruka na nasim Windows Phone. 

Tako je i u Windows 8 imate kontakte i mozete poslati njima poruke preko "Messages Hub" (poruke) programa koji je dio operativnog, to je zamjena Windows Live Messenger-a i do sad nije bilo moguce tamo slati na facebook ljudima koji nisu online ali vjerujem da i tamo sada moze jer su Windows 8 i Windows Phone usko povezani sa dozvolama.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar