20.10.13

Windows Phone Week Sarajevo

Windows Phone week sarajevo

Ovim clankom vam zelimo skrenuti paznju na domace trziste i Windows Phone, naime Microsoft organizuje skupove sirom svijeta koji imaju za temu Windows Phone platformu, 28. oktobra jedan takav skup ce se odrzati i u Sarajevu. Taj skup ce trajati od 12:00 do 17:00 a mjesto sastanka je Masinski fakultet u Sarajevu (Vilsonovo setaliste 9.).

Na tom dogadaju je najavljeno da ce uvodnu rijeci imati Enis Sahinovic i Spaso Lazarevic. Spaso Lazarevic uz to ce pricati o Windows Phone App Studio, ali i o pohranjivanju podataka na Windows Phone platformi. Enis Sahinovic ce imati osim uvodne rijeci i temu “kako zaraditi na aplikacijama”. Osim njih ce pricati i Can Bilgin (o dijeljenju koda izmedu Windows Phone i Windows 8 aplikacija), Aleksandar Kojic i Milos Kojic (o razvoju igara za Windows Phone).

Osim slusanja ovih zanimljivih tema imate mogucnost osvajanja i nagrada, nagrade se sastoje od Windows Phone 8 telefona, Nokia DC 16 prenosni punjac za telefone, Nokia Premium razvijacki racun, godisnja pretplata na Pluralsight, Nokia naocale, vezice i kape.

Ko je zainteresovan trebao bi pozuriti jer su mjesta ogranicena na 80. Sastanak pocinje u 11:30 sa registracijom ucesnika. A ovdje mozete izvrsiti registraciju na ovaj dogadaj – registracija.

vise informacija: Windows Phone Week Sarajevo

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar