21.10.13

Samsung Ativ S “dobija” novi Start zaslon u GDR3

3collumn

Hakeri su opet ti koji donose novosti za Windows Phone koje narod zeli. Ovaj put su uspjeli na Samsung Ativ S koji je nedavno uspio kao prvi WP8 telefon dobiti potpuno otkljucan sistem tj. interop unlock, napraviti novi Start zaslon kao kod Lumia 1520. Sa otkljucanim telefon na ovaj nacin moguce je mijenjati postavke u registriju telefona, sto omogucava razne promjene, jedna od njih je da se zaslon promjeni da podrzava i 6 malih plocica u nizu ili 3 srednje, ili cak 1 veliku i dvije male ili 1 srednju.

Za sada je Samsung Ativ S jedini Windows Phone 8 koji je se mogao otkljucati. Za Nokiju i ostale se jos radi ali napredak nedostaje. Ostaje samo prizeljkivati da ce ovu funkciju uvesti OEM sami od sebe u svoje telefone kao dodatni izbor, jer ovi haker i sa windowsmania.pl su uspjeli da se moze mijenjati izmedu “novog” Start zaslona i “starog” koji mi svi imamo.

Napominjemo jos da Samsung Ativ S ima zasad jos uvijek najveci zaslon, od 4.8” na kojem bi ovo mozda i izgledalo dobro, dok na manjim zaslonima se gubi svrha ako se ne mogu citati zive plocice. Pogledajte nasu sliku ispod koliko je sve sitno na Lumia 920 sa 4.5” zaslonom.

GDR3 nadogradnja

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar