22.10.13

Nokia Pro Cam + Nokia Smart Cam = Nokia Camera

Nokia Camera 2

Lagana racunica, zar ne?! Od danas je dostupna i nova verzija Nokia Camera aplikacije koja je ustvari Nokia Pro Cam i dodali su u nju Nokia Smart Cam. Uz sve to su dodali jos poboljsanja koja ce vam omoguciti jos bolje da napravite fotografije koje zelite. Kako vidite iznad na slici, dodali su na interfejs aplikacije i “Smart cam” ikonu, i sada listate kroz funkcije na slijedeci nacin, standardno foto, ako pomjerite prstom na dole ide video, ako pomjerite na gore ide smart cam funkcija, veoma jednostavno i logicno.

Nokia Camera

Osim novog interfejsa poboljsali su algoritam koji je zasluzan sa opticku stabilizaciju tokom izrade fotografije, sada se jos vise primjeti (barem na mojoj Lumia 920) da se fotografija stabilizira cim je fokusarno na neki objekt. Aplikacija se uz to malo brze pali sa zakljucanog zaslona, to je meni licno smetalo kod Nokia Pro Cam jer je standardna aplikacija brze se palila, sada su tu negdje sa brzinom.

Nokia-Camera-App-Download

Da aplikacija ne bi bila previse komplikovana uveli su za obicne korisnike i pojednostavljen nacin rada, umjesto potpunu kontrolu nad snimanjem imate kao “automatsko” na kojem odredite rezim rada, kao sto vidite iznad na slici. Tu imate i blic i to su osnovni tipovi podesavanja, ko zeli malo vise kontrole samo pritisne ovustrelicu desno i dobije potpunu kontrolu kao sto je i bilo ranije sa mogucnosti mijenjanja ISO vrijednosti, brzine zatvaraca, manualnu tacku fokusa, whitebalance i osvjetljenje. Uzivajte u novoj aplikaciji koja je zaista fenomenalno dobro uradena.
Aplikacija je naravno dostupna samo za Nokia Lumia telefone.
Nokia Camera aplikacijaNokia Camera
od: Nokia Corp.
Verzija: 4.2.2.8
Cijena: Besplatno

4 komentara :

  1. Zapostavili su win 7.8 skroz. Mogla bi bar nokia kao komporacija da izbacuje aplikacije za wp 7.8 kad vec obicni programeri nece

    ReplyDelete
  2. WP 7.8 je ipak imao niz naodgradnji do 7.8. Od oktobra 2010 podrska je bila do 2013 u januaru kada je stigao 7.8. I nakon toga su vecina razvijaca sve do danas radili na wp7 aplikacijama kao sto se vidi na facebooku, whatsapp-u, viber itd. Ipak su dvije godine i vise podrske tu, vrijeme je za prelazak na wp8 polako. Jer wp8 telefoni nisu skupi, do 200€ nov super telefon imas, i imas izbor izmedu samsung, htc, huawei ili nokia svi imaju do 200€ modele.

    ReplyDelete
  3. To je razlika kod androida jer kod njih nema ti stvari ako ima aplikacija za galaxy s4 ima ista i za s1,microsoft na oci natjerava korisnike da uzimaju drugi mobitel

    ReplyDelete
  4. Ne razumijem komentar?! aplikacija je dostupna za sve Nokia Lumia uredaje. Nokia je razvila ovu aplikaciju, a ne Microsoft. Zasto onda da djele se drugima?! Zasto Samsung ne djeli svoje aplikacije, i zasto HTC ne djeli svoje?! Ni kod Androida ne mozes neke aplikacije koristiti ako imas drugi OEM, ako je aplikacija samo za jednog OEM kao Samsung onda je samo za Samsung.

    ReplyDelete

Ostavite komentar