3.10.13

Nokia detaljnije o here mapama i nadogradnji istih

Here maps

Nakon GDR2 nagogradnje smo dobili i par skrivenih funkcija i mogucnosti, tako je Nokia izjavila da “Here” mape koje su dostupne i za druge OEM na Windows Phone operativnom sistemu od sada mogu mape aktualizirati i djelimicno. Do sada je bilo tako da svaka nadogradnja mape znaci skidanje cijele mape nanovo iako je mozda samo 10% novo u mapi. Nokia je promijenila sada nacin poslije GDR2 da se mape mogu djelimicno nadograditi i tako ako ste skinuli kao npr BiH mapu koja je oko 81MB, zadnja nadogradnja nje je bila svega 12MB.

Tako ustedite vremena, a i internet saobracaja. Da bi vi provjerili da li ima novija verzija mape za vase “Here” mape morate samo otvoriti aplikaciju, pritisnuti dole one tri tacke, nakon toga - mape skinuti, i trenutne mape aktualizirati. To je nacin za Nokia Lumia korisnike. Ostali korisnici koji imaju Samsung, Huawei ili HTC telefone imaju malo drguaciji pristup ali je slican, u podesavanjima aplikacija here maps se moze uglavnom naci.

2 komentara :

  1. Znate li,kad li ce doci update GDR2 i Amber na nokia lumia 720?inace,telefon je mnogo dobar,baterija i do tri dana drzi,stvarno,izuzetan telefon...reni sam ka gupio,a ja koristim htc 8x

    ReplyDelete
  2. Poz Stefan, evo link pod kojim mozes pogledati dostupnost po drzavama gdje je kupljen telefon. Nades samo drzavu i lumia 720 i pise onda ili coming soon ili waiting aproval, mozda cak i pise available sto znaci da je dostupna nadogradnja.

    http://www.nokia.com/global/support/software-update/wp8-software-update/availability-in-europe/

    ReplyDelete

Ostavite komentar