5.10.13

Nova slika Lumije 1520 pokazuje nove detalje

nl1520
Nova slika Nokia Lumia 1520 koja se pojavila od @evleaks juce kruzi internetom a mi smo uvidjeli neke novosti na njoj. Kao prvo vidimo sto nam je poznato, a to je da ce Lumia 15020 imati vise plocica na Start zaslonu nego dosadasnji WP8 uredaji.

Druga novost jeste “Nokia Camera” koja ima ikonu Nokia Pro cam aplikacije, ali vjerovatno je to ona glasina koja je kruzila da ce se ujediniti “Nokia Pro Cam” i “Nokia Smart Cam” u jednu aplikaciju.

Trece sto vidimo jeste ono zvono na vrhu, nepoznato je jos iz Windows Phone sistema, zato moze biti ili alarm, ali moze biti i profili telefona.

Cetvrta novost je nesto sto smo ranije pisali, a to je Storyteller aplikacija, koja vam omogucava sortiranje fotografija i video zapisa, grupiranje fotografija u albume itd.

Peta novost jeste sto vidimo Office ikone zasebno na Start zaslonu, za sad nije moguce Word ili Excel zalijepiti na start zaslon ali moguce da ce to biti u GDR3 nadogradnji.

Sesta novost – email i Internet Explorer plocice nemaju imena, moguce da cemo moci postavljati ikone bez imena ili uklanjati ih jer ikonografija sama po sebi govori dovoljno da je to ta aplikacija, to je slucaj kao sa nasom aplikacijom ako ste primjetili ona takode nema imena dole lijevo, samo na pozadini ima jer tamo nema ikone.

Ova Nokia Lumia 1520 ce biti prezentirana 22.10.2013 u Abu Dhabi na Nokia prezentaciji koju cemo pratiti i izvjestavati za vas. I evo nakratko samo specifikacije uredaja, imat ce 20mpx kameru, uz quad core procesor Snapdragon 800, 6” zaslon sa rezolucijom od 1080p, 32GB interne memorije, 3400mAh baterija, i trenutno su se pojavile u bojama crvena bijela crna i zuta dok cyan se jos nije pojavila.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar