1.8.15

Windows 10 u prva 24 sata već na 14 miliona uređaja [Dodatak]

Windows-10-fan-celebration-in-Sydney1-1024x653

Dodatak

 

Danas smo pisali o novim brojkama korisnika koji su instalirali Windows 10 i osvježavamo članak sa novim informacijama. Po pisanju Windows Central o neimenovanom izvoru iz Microsftova, Windows 10 je jutros još bio instaliran na preko 67 miliona računara! Naravno brojke nisu potvrđene još ali vjerujemo da ako se ovakvim rastom nastavi da će i Microsoft objaviti uskoro na svom Windows blogu „milestone“. Uz to Microsoft je oborio rekord opterećenosti interneta sa 15Tbs, usporedbe radi Apple kada šalje nadogradnje kao što je tokom zadnjeg osvježenja OSa maksimalno opterećenje je bilo 8Tbs i ovdje Microsoftu nije kraj kao što smo napisali ispod, vikend tek stiže i korisnici će tek sada imati vremena da instaliraju Windows 10.

 

Ambiciozni plan da imaju Windows 10 na preko 1 milijardu uređaja u roku naredne tri godine po ovim rastu bi se mogao ostvariti za oko 47 dana. Što je malo vjerovatno jer će broj novih nadogradnji vjerovatno opasti u narednom periodu ali teoretski ovom brzinom kao do sada bi trebalo oko 47 dana za milijardu Windows 10 uređaja.

 

 

Izvor: Windows Central

 

Orginalni članak

 

Od 29.07 oficijelno je počela distribucija Windows 10 i besplatna nadogradnja za sve koji su rezervirali svoju verziju 10ke, a Microsoft sada izdaje prve statistike o tome koliko je korisnika zaista uradilo nadogradnju ili instaliralo Windows 10. Broj u prvih 24 sata je veoma impresivan i iznosi 14 miliona uređaja. Mora se uzeti u obzir da je radna sedmica još u toku i da će ove brojke tokom vikenda biti još veće gdje će svi radnici koji su rezervirali Windows 10 imati vremena da izvrše nadogradnju.

 

Microsoft je zabilježio cilj da ima 1 milijardu Windows 10 korisnika u roku naredne tri godine. Cilj jeste ambiciozan ali uz trenutno najbolji Windows koji poznajemo može se i ostvariti. Ono što je lijepo vidjeti jeste da se dosta drugih medija koji nisu Windows orijentirani imaju samo riječi pohvale za novi operativni sistem iz Microsoft-a, a isto tako i korisnici koji su već nadogradili su iznenađeni koliko je dobar.

 

terry-msftstore

Mi isto svima savjetujemo ko ima Windows 7, 8 ili 8.1 i želi još bolje iskustvo da uradi nadogradnju u prvoj godini dok je besplatna. Znamo da postoji još dječji bolesti u Windows 10 ali naredne sedmice se očekuje još jedna velika zakrpa koja će stići preko Windows Update na vaš računar tako da iako imate trenutno određene probleme oni će biti ispeglani.

 

Windows 10 je veoma ne zahtjevan sistem jer može raditi na procesorima od 1GHZ uz minimalni RAM od 1GB za 32bit verziju ili 2GB za 64bit verziju, uz to DirectX 9 ili noviji sa WDDM 1.0 drajverima, zaslon od svega 800x600 rezolucijom. Drugim riječima Windows 10 pokreće i na „digitronu“. Više informacija o specifikacijama i pojedinosti o funkcijama između Home i Pro verzije možete dobiti ovdje.

 

Pogledajmo šta drugi mediji pišu i Windows 10

 

 

Izvor: Windows blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar