8.8.15

Pokretanje Android aplikacija direktno na Windows 10 Mobile [dodatak]

projectastoria

Microsoft je nedavno predstavio Project Astoria alat koji će razvijačima pomoći da Android aplikacije pokreću direktno na Windows 10 Mobile bez izmjene ikakvog koda u aplikaciji. To je omogućeno tako što u Windows 10 Mobile ima Android emulator koji radi u paketu Windows 10 Mobile aplikacije tako korisnici dobivaju sigurnost i stabilnost Windows 10 aplikacija, a na drugoj strani funkcije i Android aplikacija.

 

Korisnici tako neće morati brinuti da aplikacija zakoči telefon jer se pokreće u okruženju Windows 10 Mobile i nema prava koja bi napravila bilo šta loše telefonu, podacima na telefonu ili korisniku. Prvi videozapis takve aplikacije instalirane na Windows 10 Mobile možemo vidjeti ispod sa kineske stranice koja je to uspjela.

 

Dodatno imamo nove informacije koje su procurile, a to je da korisnici slijedećih uređaja:

  • Lumia 920
  • Lumia 925
  • Lumia 929 (Icon)
  • Lumia 830
  • Lumia 930
  • Lumia 1520
  • Lumia 635 (1GB RAM verzija)
  • Lumia 730
  • Lumia 830
  • Lumia 435
  • Lumia 928

- Mogu direktno instalirati apk fajlove na Windows 10 Mobile. Za to vam je potrebno samo dva alata i sav postupak još nije provjeren i stoga mi ne savjetujemo da isprobavate ako se ne razumijete u to kako se izvodi. Više informacija o samom postupku imate ovdje.

 

 

Radi se samo o dokazu da je moguće i da uskoro možemo očekivati možda zamjenu nekoliko aplikacija u Windows trgovini sa svojima zamjenicima sa Android trgovine. Nekoliko stvari ima koje treba razvijač još ispraviti, a to su obavijesti i žive pločice ne rade kod direktnog instaliranja Android aplikacije i vjerovatno je potrebno da razvijač doda svoj dio koda pomoću Project Astoria kako bi to radilo.

 

Microsoft još nije detaljno objavio informacije o projektu astoria i još je u izradi i testiranju, ali uskoro bi trebao biti prezentiran razvijačima. Dok je Projekt Islandwood ili Window Bridge for iOS već dostupan. Više informacija o Project Astoria (Android) i o Project Islandwood (za iOS razvijače) možete pronaći ovdje i ovdje.

 

Kako to sve izgleda na Windows 10 Mobile?!

 

Pogledajmo ispod fotografije kolege razvijača koji je isprobao sav proces i instalirao zvaničnu Twitter i Slack aplikaciju na Windows 10 Mobile.

 

Android na Windows 10 Mobile

 

Trenutno razvijači Android i iOS aplikacija nemaju razloga zašto ne bi proširili svoje aplikacije uz nikakav ili minimalan učinak kako bi one postale dostupne na milionima Windows 10 uređaja.

 

[Dodatak]

 

 

WMPU stranica je objavila članak sa novim videozapisom od WPXbox koji pokazuje postupak instalacije (sideload) Android aplikacija na Windows 10 Mobile koji možete pogledati ispod. Potreban alat za ovaj postupak možete preuzeti ovjde.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar