1.8.15

Kako se vratiti sa Windows 10 na prijašnji OS koji ste imali

Windows 10 setup novi

Nakon što je Windows 10 izašao određeni broj korisnika radi navike ili problema sa drajverima na Windows 10 željelo je se vratiti nazad na svoj stari OS, u ovom članku vam to želimo objasniti kako možete uraditi bez da gubite vaše podatke. Naime nakon nadogradnje na Windows 10 u vašoj mapi C: stvorila se nova mapa „Windows.old“ su se nalazi stari Windows koji ste imali, bilo to 7, 8 ili 8.1.

 

Ova metoda se može izvesti samo na računarima koji su uradili nadogradnju na Windows 10 jer svježa instalacija OSa briše prethodni.

 

Kako se sada vratiti na stari sistem?!

 

Start - postavke

Microsoft je to toliko pojednostavio da jednostavnije ne može biti, postavka za to se nalazi u postavkama, znaći ptirisnete prvo Start > postavke. U postavkama dalje imate opciju „Update & Security“.

 

Windows postavke - Update & Security

 

Windows postavke - Update & Security - Recovery

Zatim „Recovery“ > i dugme koje je označeno na fotografiji iznad. Ako ste imali Windows Insider prije toga Windows 10 će vratiti na prethodni build tako da ova funkcija važi samo za korisnike koji su uradili nadogradnju sa Windows 7, 8 ili 8.1 na 10.

 

Pritiskom na dugme će se započeti proces i nakon toga će te biti na prijašnjem operativnom sistemu. Ovu metodu nismo isprobali jer nismo vraćali na prijašnji sistem ali znamo da radi, ipak želimo upozoriti da sve postupke radite na vlastitu odgovornost jer u samom procesu uvijek može doći do nejasnoća ili grešaka za koje mi nismo odgovorni.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar