6.8.15

Današnje nadogradnje aplikacija (Lumia Camera Beta, Microsoft Photos, Groove Music…)

Store novi Setup

Danas imamo nekoliko nadogradnji „standardnih“ i trećih aplikacija koje mi pratimo. Windows 10 je za računare oficijelno izašao i razvijači su počeli raditi na aplikacijama, prve nadogradnje koje smo vidjeli su Twitter i još par drugih aplikacija, a vidimo da i Microsoft dalje radi na ažuriranju vlastitih aplikacija kao Groove Music (Xbox Music) i „Filmovi i serije“. Također imamo par aplikacija koje imaju nadogradnju na telefonima kao Lumia Camera Beta, Viber i My Location now.

 

Groove Music

 

Welcome-Screen-for-Groove

Groove Music je novi brend Xbox Music i standardna aplikacija za muziku na Windows 10 (PC i telefonima). Po funkcijama i svemu što treba korisniku ova aplikacija je dosta bolja nego WP8 verzija na koju su korisnici imali toliko primjedbi. Današnja nadogradnja nema izvještaja o promjenama i zbog toga ne znamo šta je novo iako smo pregledali aplikaciju nakon nadogradnje. Izgleda da su u pitanju samo ispravke grešaka i manje vizualne promjene.

 

Preuzmite Groove Music ovdje za Windows 10 PC ili telefone.

 

Dropbox

 

Dropbox Setup novi

Dropbox aplikacija služi za online skladištenje podataka kao muzike, dokumenta, fotografija i drugih sadržaja. Pored toga Dropbox je odlična platforma za dijeljenje tih podataka i suradnju više korisnika oko istih podataka. Aplikaciju je razvio Rudy Huyn koji je inače i razvijač popularnih aplikacija 6tag, 6tinder, 6snap (nije više dostupna), 9gag (neoficijelna) i oficijelna Wikipedia aplikacija.

 

Novosti u ovoj nadogradnji nisu navedene tako da ne znamo šta je tačno novo. Zadnja nadogradnja koja je stigla prije par dana imala je zadatak da uskladi dizajn za manje tablete.

 

Preuzmite Dropbox za Windows 10 PC i telefone ovdje.

 

Microsoft Photos

 

Fotos 06.08.2015 12_49_11

Microsoft Photos ili samo Photos aplikacija služi za pregledanje fotografija i gif na vašem Windows 10 telefonu i PC. Microsoft je u Windows 10 odvojio većinu aplikacija od sistema kako bi ih mogao ažurirati prema potrebama vlastitim i potrebama korisnika. To se sada pokazuje kao tačan potez jer vidimo da ove aplikacije kao trgovina, Photos, kalendar, i ostale koje su bile fiksno ugrađene u sistem mogu biti nadograđene i promijenjene kroz trgovinu i nadogradnju.

 

Fotos 06.08.2015 12_53_51

Microsoft Photos aplikacija je veoma moćna aplikacija ne samo zato što podržava GIF format i ostale koji nisu bili prepoznati u Windows 7 ili 8.1 fotografskoj aplikaciji nego zato što donosi i osnovne alate za obradu fotografije kao ispravljanje, rezanje, ispravljanje crvenih očiju, okretanje, retuširanje, određivanje svijetlosti i boje kao i razni efekti i filteri. Aplikacija je veoma dobra i mislimo da bi joj se više pažnje pružiti.

 

Preuzmite Microsoft Photos aplikaciju za Windows 10 PC i telefone ovdje.

 

Lumia Camera Beta

 

Lumia-Camera-620x479

Lumia Camera Beta aplikacija je najbolja fotografska aplikacija koju smo koristili na Windows Phone i kojoj zavide svi ostali sistemi jer je standardna aplikacija uz Lumia telefone i koja pruža gotovo pa profesionalne postavke prilikom fotografiranja. Tako korisnik može birati razne postavke od ISO, zatvarača, White Balance, manualni fokus, kao i EV osvjetljenje.

 

Windows Kamera aplikacija

Današnja nadogradnja ove aplikacije donosi aplikaciju na verziju 5.45.6000.0 i ima par izmjena koje se primijete na Windows 10. Prvo je vidljivo ikona za zatvarač je nova, pored toga u postavkama rezolucija videozapisa i spisak rezolucija je sada sortiran od najbolje rezolucije ka lošijoj, do sada je bilo obrnuto. Osjećamo i dodatno kako se aplikacija brže pokreće te otvara fotografija brže i bolje u foto galeriji na Windows 10 Mobile i što je najvažnije nema onog zastajanja prilikom fotografiranja i spremanja fotografija kao do sada.

 

Aplikacija ima u trgovini prosječnu ocjenu od samo 2.7 i mi mislimo da ne zaslužuje tako niske ocijene jer pogledajmo realno, ima li najnoviji iOS bolju standardnu aplikaciju za fotografiranje?! Android?! Ali realno da pogledamo, ruku na srce bolju aplikaciju niko nije mogao izdati sa profesionalnijim funkcijama. Naravno mogu imati bolje gimike koje niko ne koristi, mi pričamo o „boljoj“ sa pro funkcijama koje će omogućiti korisniku da napravi najbolju fotku u bilo koje doba dana.

 

Preuzmite Lumia Camera Beta ako vaš telefon podržava* ovdje.

 

*aplikacija je podržana samo na određenim telefonima kao Lumia 930, Icon, 1520, 640 i 640XL sa Lumia Denim nadogradnjom kao glavnim uslovom.

 

My Location Now

 

My Location Now

My Location Now je aplikacija kolege Spasa Lazarevića koja vam daje tačnu lokaciju u obliku latitude, longitude, adresa, grad, regija i država u kojoj se nalazite i koju dalje možete podijeliti sa korisnicima/prijateljima koji i ne koriste ovu aplikaciju putem SMS ili emailom. Šta je novo u ovoj verziji nismo još otkrili, ako vi nešto primijetite javite nam ispod u komentarima.

 

Preuzmite My Location now ovdje.

 

Telegram Messenger Beta

 

Telegram Setup novi

Telegram Messenger Beta je aplikacija poput WhatsApp i ostalih za dopisivanje samo što pruža sigurnije poruke između dva korisnika, mnogo više funkcija te je potpuno besplatna. Nove funkcije u ovoj verziji 1.13 su:

  • Traženje poruka u određenom chatu.
  • Dijeljenje linkova sa Internet pretraživača direktno u aplikaciju putem „dijeljenja stranice“.
  • Poboljšan rad u pozadini (offline poruke će biti poslane automatski kada vaš telefon bude opet online).
  • Poboljšane obavijesti.
  • Nove žive pločice (prikazuju sada i do 5 zadnjih poruka).

 

Telegram je podcijenjena aplikacija za dopisivanje i neopravdano zapostavljena od korisnika jer ona baš pruža što korisnici žele od WhatsApp i co.

 

Preuzmite Telegram Messenger Beta ovdje.

 

Viber

 

viber setup novi

Viber popularna VOIP aplikacija također ima nadogradnju danas ali izvještaj o promjenama nedostaje. Nedavno smo pisali o tome kako je Viber uklonio vlastitu Windows 8.1 aplikaciju za korisnike Windows 10 na PC jer rade na izradi nove univerzalne aplikacije. Moguće da ova nadogradnja ima veze s tim jer je nadogradnja dostupna istovremeno na telefonima i računarima.

 

Preuzmite Viber za Windows 10 ovjde.

 

Preuzmite viber za WP ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar