4.8.15

Novi Windows 10 Mobile build dolazi uskoro ali nećemo ugledati 10240 build

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Microsoft se danas oglasio povodom Windows 10 Mobile (Insider Preview) i kada će novi build i zašto još nismo dobili build 10240 za koji smo saznali da ga Joe Belfiore sedmicama već koristi i pored toga taj build je već testiran na Xiaomi Mi4 o kojem smo ranije pisali jer će biti uključen u Kini u Windows Insider Preview te će korisnici moći koristiti Windows 10 Mobile na istom.

 

 

gabe-10240-blocking

Gabriel Aul se danas oglašava tako da objasni situaciju da 10240 build za Windows 10 Mobile ima grešku koja sprečava da ga puste Windows Insajderima. Naime nije sve tako sivo i kaže da rade na novom buildu koji ćemo mi vidjeti, a za koji njima treba „još nekoliko dana“. Tako postoji velika nada da ćemo još u ovoj sedmici ugledati novi Windows 10 build koji je dosta stabilniji i profinjeniji nego trenutni (10166) koji koristimo već neko vrijeme.

 

Za one koji još nisu upoznati s tim Windows Insider program je mogućnost da učestvujete direktno u stvaranju novog operativnog sistema davanjem korisne podrške i inputa Microsoftu kroz Feedback kanale koji su dostupni. Windows Insider naravno nije za svakodnevnu upotrebu i naravno da ima greške jer inače bi imali Windows 10 gotov bez cijele priče oko Windows Insider u zadnjih 6 i više mjeseci.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar