28.8.15

Windows 10 trgovina ima novu nadogradnju

Trgovina ima update 3

Windows 10 trgovina ili prodavnica ima danas nadogradnju u trgovini, zvuči malo neobično ali može se sama nadograditi. Ako otvorite trgovinu i odete do vašeg profila > Downloads > pojavit će se novo ažuriranje za trgovinu koje donosi ispravke i neke manje promjene.

 

Nova verzija trgovine je sada 2015.8.25.1 i dostupna je na telefonima kao i na PC sa Windows 10. Promijene na PC verziji su slijedeće:

 

store-taskiconnew

Novi Live Tile i kroz ikonu trgovine sada probija akcent boja koju je korisnik odabrao. Tu promjenu smo vidjeli i kod Fotografije aplikacije nedavno, izgleda da je to nova šema dizajna za aplikacije i njihove ikone.

 

store-new-downloads

Druga izmjena je da umjesto „Downloads“ sada piše „Downloads and updates“ tako da korisnici odmah znaju da se tu nalaze i nadogradnje. Razmak izmešu pojedinih stavki je sada veći i bolji za uređaje na dodir.

 

settings-store-old

Zadnja ispravka ili poboljšanje za PC verziju jeste da nema više opcije „ažuriraj live tile samo na Wifi“ jer to će PC sam od sebe regulirati da li da ažurira live tile jer PC nisu na ograničenim Internet vezama.

 

Mobile verzija trgovine također ima nadogradnju istu i donosi lijepa poboljšanja za korisnike. Prvo se primjeti novi font u Downloads and updates i dugme za traženje nadogradnji je sada na dnu bliže korisničkom palcu.

 

Ono što je još novo i dobro jeste da korisnik može odvojiti recenzije mobilnih uređaja od onih sa ostalih uređaja za odabranu aplikaciju i tamo ima uvid u mobilne ocjene aplikacije umjesto u sve. Kao zadnje što je i bilo prijeko potrebno jeste brzina otvaranja aplikacija u trgovini, do prije mjesec je otvaralo veoma dugo svaku aplikaciju da bi vidjeli imali nadogradnju, dok sada otvara skoro pa brzo kao na WP8.1.

 

Nešto što nedostaje trgovini, a to zna i Microsoft jeste:

  • Vrijeme kada je aplikacija nadograđena zadnji put.
  • Na zaslonu sa svim nadogradnjama aplikacija bilo bi poželjno da se može pritisnuti na aplikaciju i tako doći direktno do iste.
  • Nedostaje, nešto kao obavijesti u notifikacijskom centru o novim nadogradnjama aplikacija kao što je bilo na WP8.1. To bi bilo veoma korisno i već ima predloženo u Windows feedbacku.
  • I ono što dosta korisnika, a i razvijaća zagovara je ukupan broj downloada aplikacije. Ne mora biti precizan broj ali u formatu kao <50.000 ili 50k-100k ili >100k downloada ili slično.

 

izvor: Windows Central i hvala Zijadu na javljanju

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar