15.8.15

Windows Novosti aplikacija ima nadogradnju

Windows Novosti novi setup

Naša aplikacija (besplatna verzija) ima od jučer nadogradnju ali nismo stigli objaviti članak za istu. Nova nadogradnja dovodi besplatnu verziju na nivo funkcija plaćene verzije i korisnici koji su već platili aplikaciju imaju ovu nadogradnju već neko vrijeme.

 

Novosti u ovoj nadogradnji su:

  • Ispravke sa greškama oko reklama i rušenja aplikacije.
  • Promjene u dizajnu prvog zaslona kao i zaslona svih članaka i kategorija.
  • Komentari su sada od početka do kraja kvadrata u kojem se nalaze i po želji korisnika.
  • Redizajniran zaslon čitanja članaka sa više detalja o članku kao autoru, datumu objave, broj komentara.
  • Vodoravno kada držite telefon dok čitate članak slova će se povećati, a članak će zauzimati 100% širine telefona. Kod besplatne verzije ostaje i reklama vidljiva koju možete ukloniti preuzimanjem naše plaćene verzije.
  • Novi minimalistički izgled zaslona za traženje članaka.
  • Široka pločica sada ima postavku da se isključi fotografija koja se preuzima nakon svake obavijesti, to će uštedjeti Internet protoka.
  • Generalno otvaranje članaka je sada skoro pa instantno jer se članak učita tokom preuzimanja i otvaranja aplikacije.
  • Vrijeme osvježavanja aplikacije u pozadini (ovo ima i plaćena verzija također).

 

Kratka napomena:

 

Kao što se vjerovatno primijetili na svakom članku u aplikaciji piše da ima 0 komentara iako svaki naš članak u zadnje vrijeme ima komentare. Greška je nastala uslijed neslaganja Disqusa i Bloggera te je Blogger ukinuo podršku za sinkronizaciju sa Disqus komentarima. Disqus je izvjavio da rade na ispravljanju te greške i nadamo se da ćemo uskoro vidjeti opet broj komentara kako i treba uz svaki članak.

 

Dodatna objašnjenja:

 

Vidjeli smo da se određeni korisnici “bune” na osvježavanje o obavijesti određenih aplikacija pa i naše pa se osjećamo dužni da objasnimo sav proces oko obavijesti u našoj aplikaciji kako ne bi bilo nesporazuma. Naime naša aplikacija od ove verzije ima „vrijeme osvježavanja u pozadini“ i šta ono radi?! Pod uslovom da ste dozvolili našoj aplikaciji da radi u pozadini, to vrijeme određuje kada će aplikacija pokušati da provjeri da li postoji novi članak na našoj stranici. Ako je vrijeme postavljeno na 60 minuta onda će aplikacija provjeravati svakih 60 minuta u zavisnosti kada vaš telefon radi pozadinski proces aplikacija jer to ne određuje aplikacija. Minimalno vrijeme koje je standard u našoj aplikaciji je 15 minuta i kraće „ne može“ i ne želimo jer bi previše trošilo Internet protoka korisnika.

 

Dalje da objasnimo obavijesti, primjera radi aplikacija je skenirala o novim člancima upravo u 11:20, a mi objavimo članak u 11:21, obavijest za taj članak će vama stići kada ste vi podesili da se osvježi aplikacija, ako je to 60 minuta onda će u 12:20 stići obavijest o novom članku. Ali isto tako obavijest može stići u roku 1 minute jer je članak objavljen 1 minutu prije nego što će vaš telefon osvježiti u pozadini našu aplikaciju. Osvježavanje aplikacije zavisi od telefona do telefona i niza drugih okolnosti kao Internet pristup, da li je korisnik dozvolio pozadinski rad aplikacije, da li je telefon u uštedi baterije (naša aplikacija može i tada raditi ako korisnik eksplicitno odredi da ista to smije), i druge okolnosti na koje mi ne možemo direktno uticati.

 

Tako da želimo reći obavijesti u našoj aplikaciji „ne kasne“ nego su namjenski napravljene tako, one nemaju određeno vrijeme kada moraju da stignu korisniku ali imaju ograničenje do kada mogu stići. Mi nemamo sredstva za instantne obavijesti tj. push notifikacije jer one koštaju mnogo i plaćaju se svaki mjesec. Zbog toga smo pronašli besplatnu alternativu tj. da provjerava aplikacija sama u pozadini na vašem telefonu.

 

Preuzmite našu plaćenu Windows Novosti aplikaciju ovdje.

 

Preuzmite našu besplatnu Windows Novosti aplikaciju ovdje.

 

Linkovi iznad važe za WP kao i za Windows 8.1 i 10 računare, tako ako se nalazite na računaru trgovina će vas direktno usmjeriti do PC verzije naše aplikacije.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar