9.8.15

Windows 8.1 RT će dobiti Start meni i bolji zaključani zaslon u novoj nadogradnji

winrt

Kao što znamo Windows RT verzija operativnog sistema nema mogućnost da nadogradi na Windows 10 i nećemo se lagati da je Windows 8.1 RT otpisan i da nije upalila ideja oko istog kako je bilo zamišljeno. Microsoft je imao želju stvoriti bazu korisnika slično kao Apple što ima sa iPadom koji nije toliko jak i moćan kao Mac ali ipak izvršava osnovne stvari kao surfanje internetom, konzumiranje drugih stvari kao aplikacija i igara. Međutim problem je postojao sa aplikacijama jer razvijači nisu htjeli praviti posebnu verziju za Windows računare i tablete. Sa novim univerzalnim aplikacijama stvar je drugačija jer se pravi samo jedna aplikacija koja radi svugdje.

 

Da se vratimo na temu, Windows RT je otpisan u smislu da neće dobiti nadogradnju kao što Windows 7, 8 Pro verzija ili 8.1 Pro jer nikad nije bio ni puni sistem i nikad nije mogao ni pokretati Desktop programe. Microsoft ipak ne želi da ostavi te korisnike tek tako i oni se ipak mogu “obradovati” novoj, manjoj, nadogradnji koja će stići i u septembru za sve Windows RT korisnike, a tu spadaju i Surface RT kao i Nokia Lumia 2520 tablet koji isto pokreće samo Windows 8.1 RT.

 

Nova nadogradnja će donijeti poboljšani Start meni i zaključani zaslon jer RT uređaji su mobilni i velika je vjerojatnoća da koriste zaključani zaslon redovnije nego Desktop korisnici. Da li vi koristite Windows RT uređaj i koji?!

 

Izvor: WMPU, Twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar