28.8.15

Kako doći do Glance zaslona na Windows 10 Mobile

glance-jpg

Dolaskom Windows 10 Mobile (trenutno u beta fazi i dostupan preko Windows Insider) korisnici su primijetili da određene stvari i funkcije sa Windows Phone 8.1 ili nisu prisutne ili su sakrivene. Glance ili info zaslon koji prikazuje sat kao i druge korisne informacije na Windows 10 Mobile je još prisutan. Ako uradite direktno nadogradnju sa uređaja na kojem imate glance screen imat će te ga i na Windows 10 Mobile.

 

Međutim nakon hard reseta nedostaje Glance, a i nema ga u postavkama telefona gdje treba biti. Nakon što smo vidjeli da nekoliko korisnika pita kako doći ili napraviti Glance zaslon mi smo odlučili napisati ovaj članak.

 

Microsoft još radi na Windows 10 Mobile i tako je prebacivanje postavki još u toku i vjerovatno će biti prisutan Glance u postavkama na finalnoj verziji. Do tada ima drugo rješenje, a to je da preuzmete Glance aplikaciju sa trgovine na vaš Windows 10 Mobile preko ovog linka.

 

Glance zaslon 2

 

Nakon instalacije će možda zahtijevati restart, uradite i to. Nakon restart ponovno otvorite link do aplikacije preko Microsoft Edge na telefonu i u novoj trgovini ima dugme s kojim možete otvoriti aplikaciju, to će vas dovesti do Glance postavki koje su još uvijek tu. Nadamo se da smo mogli pomoči.

 

Koristan savjet – Dok se aplikacija otvara u Microsoft Edge zaustavite otvaranje i spremite link do glance aplikacije u favorite kako bi što brže došli do istih.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar