18.8.15

Windows 10 build 10525 dostupan za PC

Windows 10 setup novi

Microsoft je upravo pustio novi build za PC koji nosi verziju 10525. Nedavno smo dobili Windows 10 Mobile build koji je nosio verziju 10512 tako da je ovaj malo noviji. Novi build 10525 je dostupan samo korisnicima na bržem načinu primanja nadogradnji.

 

Windows 10 update build 10525

 

 

Novosti u ovom buildu su nove opcije za podešavanje izgleda prozora, naslovne trake aplikacija kao i Action centra (notifikacijskog centra). Ova podešavanja se nalaze u postavkama > personalizacija > boje.

 

Pored ovih promjena Gabriel Aul naglašava da je rađeno na menedžmentu memorije uređaja. Novi način u Windows 10 kako se radi sa memorijom je da kada memorija osjeti ili preše određeni prag kada postaje „usko“ za memoriju Windows komprimira podatke koji su RAMu. Windows će te podatke komprimirati umjesto da ih zapisuje na tvrdi disk to smanjuje količinu memorije korištene od procesa dozvoljavajući Windowsu 10 da vlada nad više aplikacija u isto vrijeme sa istom količinom memorije.

 

Color-Option

 

Microsoft i dalje želi vaš input za Windows 10 iako je oficijelno izašao ipak se želi usavršiti i to mogu samo uz Windows Insajdere koji daju vrijedno input kroz Feedback aplikacije. Po ne potvrđenim glasinama danas ima 53 miliona Windows korisnika što je brži rast nego što je Windows 8 ili 8.1 zabilježio.

 

Poznate greške ovog builda:

  • Mobilni hotspot (isto kao i na telefonima) neće raditi na ovom buildu.
  • Nadogradnja za Filmovi i TV aplikaciju sa trgovine će imati grešku sa reprodukcijom videozapisa i morat će te sačekati novu nadogradnju te aplikacije.
  • Dodatni jezični paketi neće biti dostupni odmah nakon instalacije novog builda ali će biti aktivirani kasnije ove sedmice.

 

Da li ste vi još Windows Insider ili ste prešli na oficijelnu verziju Windows 10?! Oni koji su bili Windows Insajderi i dalje će kao i do sada primati nove nadogradnje i ako odete u postavke > update & security > Windows Update pronaći ćete novi build za PC.

 

Dodatna napomena: Nakon nadogradnje na Windows 10 preuzmite vaše drajvere od grafičke kartice i drugih uređaja kod proizvođaća istih.

 

Izvor: Windows Blog, via freetobestoned (Twitter)

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar