27.8.15

Microsoft pustio novi build 10532 za Windows 10 PC

Windows 10 setup novi 2 (2)

Windows 10 Insajderi danas mogu preuzeti novi build za PC. Novi build nosi verziju 10532 i dostupan je za korisnike koji su se opredijelili za brži način primanja nadogradnji. Novosti u ovom buildu su pored generalnih ispravki i poboljšanja sistema:

 

Popravljen/poboljšan kontekstualni meni

 

PC-Context-Menus

Microsoft je pažljivo slušao kritike i sugestije kroz Windows feedback aplikaciju na Windows 10 i kroz koju su uvidjeli da treba imati jedan izgled za kontekstualni meni. Ovaj build upravo to donosi. Još nije 100% završeno i još se radi na istom ali to je pravac u kojem ide Windows 10.

 

Dijeljenje Windows Feedbacka

 

PC-Share-Feedback

Od ovog builda Windows Insajderi mogu dijeliti Windows Feedback sa drugima, to će poboljšati širenje Windows feedbacka i na korisnike koji ne učestvuju u Windows Insider programu. Tako svako može odrediti šta mu se dopada preko dijeljenog linka.

 

Windows feedback aplikacija za Windows 10 Mobile

 

Mobile-Share-Feedback-576x1024

 

Windows 10 Mobile radi nama nepoznate greške prolongiran je do daljnjeg i kako je izjavio Gabriel Aul kandidat za Mobile build je bio 10530 ali koji radi greške nije pušten Windows Insajderima. Testiraju novi build (vjerovatno 10532) koji ako se pokaže će biti pušten uskoro. Windows Feedback aplikacija za Windows 10 Mobile također će dobiti poboljšanja i mogućnost dijeljenja kao PC verzija.

 

Poznate greške u ovom buildu:

 

  • Windows Hello prijava putem lica neće raditi na nekim uređajima. PC ipak može biti otključan drugim metodama (PIN, šifra ili otisak prsta).
  • Google Chrome (64 bit) ima grešku na ovom buildu i Google je upoznat sa greškom i ispravljaju istu. U međuvremenu Google Chrome 64 bit Canary verzija ili 32 bit verzija Google Chrome rade normalno.

 

Napomena – Windows Insider je program testiranja ranijih verzija Windows bilo to na PC ili na telefonima u stanju beta ili čak u nekim trenutcima alpha verzijama. Windows Insideri su potpisali da učestvuju na vlastitu odgovornost i za moguće posljedice se niko ne može teretiti.

 

Dodatak

 

Microsoft je objavio detalje o novom buildu prerano i korisnicima se još ne pokazuje isti. Ipak novi build će biti dostupan danas to znamo sigurno i donosi novosti koje smo napisali iznad. – Ispravka – Od sada je ipak dostupan novi build za PC.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar