24.1.14

Tinder oficijelno dolazi na Windows Phone 8

6tindr setup

Nakon sto je 6tindr (zamjena za Tinder) povucena na zahtjev Tinder kompanije razvijac Rudy Huyn cija je bila 6tindr je u otvorenom pismu ponudio ako vec uklanjaju njegovu aplikaciju da mu dozvole rad na oficijelnoj jer bi tako brze bila gotova i doprinijeo bi dobrom korisnickom iskustvu u aplikaciji. Ubrzo nakon tog otvorenog pisma stupio je u kontakt sa oficijelnima iz Tinder i dogovorili su se da ce izbaciti zajedno oficijelnu Tinder aplikaciju na kojoj ce raditi i Rudy Huyn.

Rudy huyn Twitter

Detalje oko dogovora ili izlaska nove aplikacije nemamo ali znamo da ce aplikacija po Rudy Huyn “biti super” i bolja nego 6tindr. I znam da je Rudy Huyn inace brz razvijac i svoju verziju 6tindr je napravio za svega 7 dana rada. Naravno preostaje jos da ugrade push notifikacije i srede aplikaciju da bude bas oficijelna i kvalitetna.

Ova prica sa Rudy Huyn samo pokazuje kako razvijaci mogu uticati na velike kompanije da pocnu praviti Windows Phone aplikacije. Samo je bitna volja korisnika.

6 komentara :

  1. Nevezano za ovo... Baterija mi se u poslednje vreme brzo prazni,pogasio sam pozadinske procese,koristim tamnu pozadinu,iskljucen je bluet...,ne verujem da je riknula ali ne znam koji joj je vrag. Drzi mi bar par sat manje nego do sad... Da li nadogradnja ima veze sa tim? Pz.

    ReplyDelete
  2. Jedan sat manje vise nije bas neka razlika da se brines o tome. Ja bi se brinuo ako spadne na 50% od prijasnjeg trajanja. Recimo ako si prije mogao 24h a sada 12h. Pozadinski procesi ne trose toliko bateriju koliko ljudi misle, a ionako su ograniceni na 15 aplikacija. Jedan pozadinski proces odprilike potrosi kao sto pogledas jednom koliko je sati (odprilike 3-5 sekundi) na medium svjetlosti tako da je to malo.

    zadnja nadogradnja black i gdr3 ne bi trebale negativno uticati. Tu ako je jedan sat u pitanju mozda si ugasio da ostane wifi upaljen iako je zakljucan telefon. Wifi je bolje ako ostaje upaljen jer proces jednog spajanja opet na wifi potrosi kao vise sati da stoji i miruje spojen na wifi. Dokazano je da je bolje da ostane upaljen. Osim toga emailovi imaju veze, koliko dobijes emaila dnevno, pored toga ima i veze i na koliko je namjesten emal da li ga odma dobijas ili kada sam sinhroniziras ili nakon nekog odredenog vremena. Sve su to faktori koji mijenjaju i po vise sati baterije.

    ReplyDelete
  3. Hvala. :)

    ReplyDelete
  4. Samo ovo za wifi, da li je bolje za bateriju da ostane stalno upaljen i kada je zakljucan ekran ili da se gasi kada je zakljucan ekran. Izvinite nije tema ali znaci za sve

    ReplyDelete
  5. Jeste bolje da wifi ostaje upaljen, mislim ako ga i koristis. Ako ne ugasi ga. A kada je zakljucan ekran kao sto sam napisao, on bi inace ugasio wifi, pa upalio kada opet upalis zaslon, to vise trosi baterije nego da stoji non stop upaljen...

    ReplyDelete
  6. Jeste, zadnja verzija koja je online vec par dana ima live tiles koji rade, ali moram ti napomenuti samo da Lockscreen ako ga postavi na svoju lumia 620 nece se azurirati sam. To nisam uspio radi limita. Takode sam morao ukloniti pozadinu iz Live Tile-a, mislim onaj dio iza gdje pisu prognoze za slijedece dane. Samo tako sam mogao smanjiti limit u zeleno i da radi. U sustini radi sve ali nisam zadovoljan jos. Moram napraviti i lockscreen da se azurira sam na 512mb uredajima.

    ReplyDelete

Ostavite komentar