19.1.14

Nokia Storyteller aplikacija dostupna cak i sa Amber nadogradnjom

Nokia Storyteller setup

Nokia Storyteller aplikacije je jedna od mnogih koje su prezentirane na Nokia World u Abu Dhabiju i bila je prvo prica da ce postati dostupna nakon Lumia Black nadogradnje, a sada saznajemo da je moguce koristiti je i sa Amber nadogradnjom. To su veoma dobre vijesti za sve Nokia Lumia korisnike jer je ova aplikacija jednostavno fantasticna. Veoma prakticna i korisna.

nokia storyteller screenshots

Sa Nokia Storyteller mozete grupirati fotografije i dodavati opise uz grupe i same fotografije, u tim grupama imate dalje mogucnost pregledanja lokacija gdje su snimljene te fotografije i samim zumom napolje s dva prsta iz neke slike prikazuje sliku u malom krugu, a oko slike mapu gdje je snimljena. Osim toga na mapi vidite zanimljive stvari kao lokacije.

Kroz ovu aplikaciju fotografije dobijaju pricu zato se i aplikacija zove Storyteller. Nokia je s njom uradila nesto veoma dobro i po ocijenama korisnika se vidi da je veoma dobra aplikacija, trenutno na njemackoj trgovini ima ocijenu od 4.5 zvijezdica sto je veoma dobro kod inace “frustriranih” korisnika koji traze dlaku u jajetu.
Svi koji imaju Nokia Lumia uredaj sa Amber nadogradnjom sada moogu skinuti ovu aplikaciju i uzivati u njoj.
Nokia Storyteller aplikacijaNokia Storyteller beta
od: Nokia Corp.
Verzija: 1.7.4.1
Cijena: Besplatno

17 komentara :

  1. Ja ju imam već oko 10-tak dana a još nemam black. I mogu reći da je jako dobra aplikacija

    ReplyDelete
  2. Da super je aplikacija. Ja prvo na pocetku nisam shvatio kako da "odvojim" slike iz grupiranja koje ne zelim u tom folderu :)

    ReplyDelete
  3. Moze li ovo nekako na Samsung Ativ s da se ugura kao sto je moglo Here Drive + , besplatno.

    ReplyDelete
  4. U sustini bi moglo sa fiddlerom da "slazes svom wifi da imas lumia recimo 1020 i mogao bi port namjestiti da skines aplikaciju kao da koristis lumia 1020

    ReplyDelete
  5. Malo kasnite, imam tu aplikaciju od pre 5,6 dana :)

    ReplyDelete
  6. Da ali ne znaju svi za ovu app a kamo li da je i bez lumia black dostupna.

    ReplyDelete
  7. Sta je fiddler na storu nema aplikacije pod tim imenom,makar ja ne nadjoh.Mene bi bas zanimalo,kako bih,mogao nokia app na ativ s da koristim,ako bi mogao to malo da pojasnis? hvala.

    ReplyDelete
  8. fiddler je program za desktop koji inace radi debug izmedu racunara i servera pomocu njega mozes pronaci port za svaku aplikaciju i svaki uredaj. pokusaj traziti na google fiddler i nokia pro cam za htc ili tako nesto, pronaci ces dosta stranica o tome kak ose radi i samo primjenis na nokia storyteller

    ReplyDelete
  9. Hvala puno Dino.

    ReplyDelete
  10. Da li ovo moze na lumia 520,jer kad odem da je preuzmem,ne moze,ima neka zabrana..

    ReplyDelete
  11. Nokia Normandy stiže kao Asha 4xx, uz 1.7GHz CPU i KitKat?


    Sve govori da će Nokia Normandy smartfon biti lansiran pod nazivom Asha
    4xx. Ili možda finska kompanija planira lansiranje više od jednog
    Android smartfona ove godine. Procurele informacije, koje donosi
    @NextLeaks, govore da Nokia radi na Asha 4xx smartfonu, koji će imati
    dual-core Qualcomm Snapdragon 400 procesor, klokovan na 1.7GHz. Dodatno,
    smartfon dolazi uz 1GB RAM-a, 8GB interne memorije i microSD slot za
    proširenje do 64GB. Pomenuti Nokia Asha 4xx smartfon ima i kameru od 5MP
    i bateriju od 2000mAh. Najveće iznenađenje dolazi u vidu Android 4.4
    KitKat operativnog sistema preko koga je Asha Touch korisnički
    interfejs. Nokia ovim smartfonom cilja na srednji segment tržišta, a
    Asha 4xx bi trebalo da košta oko 250 dolara.

    ReplyDelete
  12. Vjerovatno ce samo zamjeniti asha seriju telefona, i veoma je moguce da ce imati taj procesor ali za 1GB ram i ovu bateriju nisam siguran. ipak to nije low end nego neka sredina. A sto se tice androida nije to taj android koji vide svi korisnici pred ocima. ta vrsta androida ce vise izgleda kao windows phone nego android dosadasnji. imat ce ploce kao windows phone. i osim toga nema mnostvo funkcija koje ima standardni android operativni. primjera radi nemas pristupa google aplikacijama i google trgovini. To ce doci uredaj kao sto Kindle Fire sa android, neki sopstveni android u pozadini radi koji nema veze puno sa androidom na recimo HTC one ili SGS 4. i pitanje jos postoji hoce li to microsoft dozvoliti, ipak oni postaju uskoro vlasnik Nokije i segment pametnih telefona pripada njima. U sustini tu nema nista lose jer ko god pogleda na taj Normandy telefon nece vidjeti android, podsjecat ce ga dosta na windows phone.

    ReplyDelete
  13. nisam siguran dal i moze na lumia 520 i uopste na uredajima sa 512MB RAM. nisam jos provjeravao.

    ReplyDelete
  14. Od kad sam dobio Lumia Black update ova aplikacija više nije dostupna. Imam ju instaliranu al kad odem preko linka na nju u store uopće nepiše da je instalirana nego piše da nije dostupna,htjeo sam ju reinstalirat al sam prvo htjeo provjerit...i bolje što jesam inače je nebi mogao instalirat više...wtf !!!
    inače mob je lumia 920

    ReplyDelete
  15. Da, storyteller je trenutno nedostupna kako sam citao. Ima greske kod malo jacih uredaja. Radi na lumia 520 a na jacim ima nekih gresaka.

    ReplyDelete
  16. Ma da sve je pomiješano u mapama slike od svakud u svakoj mapi drukčije nego što bi trebalo bit

    ReplyDelete
  17. Da, datumi su posebno pobrkani. Ali dobro je pa se mpze selektirati i odvajati one fotografije koje ne zelis. U sustini super app ali ima par sitnica koje se trebaju ispeglati.

    ReplyDelete

Ostavite komentar