18.1.14

6tinder aplikacija povucena sa trgovine

image_thumb73

6tindr aplikacija postoji tek par dana i zamjenska je za Tinder jer oficijelna jos ne postoji za Windows Phone. Sada se Tinder obratio Microsoft-u sa zahtjevom da Rudy huyn povuce svoju aplikaciju sa trgovine. Danas je 6tindr dobila i znacjanu nadogradnju na verziju 1.2 i odma poslije je povucena od strane Microsoft-a.

6tindr_screens

Razumijem da Tinder zeli zastiti svoja prava i da zele oni oficijelnu app da imaju ali ako je jos nemaju na trgovini onda je bolje da ima zamjenska dok oni ne kreiraju svoju. “Problem” je taj da Rudy Huyn pravi super aplikacije i 6tindr koja bi vjerovatno na kraju ispala bolja nego oficijelna, kao sto je to slucaj i sa Instagram beta i 6tag. 6tag nudi mnogo bolje iskustvo koristenja i mnogo bolje funkcije nego instagram beta, i oficijelna instagram aplikacija od izlaska do danas je imala samo jednu nadogradnju, i izgleda stalo je na tome.

Rudy Huyn se i direktno obratio u ovom slucaju u kojem poziva Tinder odgovorne da on pokusa sto bolje reprezentirati Tinder na Windows Phone i pomoci ce na na razvoju oficijelne aplikacije za Tinder na bilo koji nacin da uspije na Windows Phone. Nudi svoj rad i svoje sposobnosti samo za dobrobit korisnika na WP operativnom sistemu. Sacekat cemo odgovor iz Tinder-a i vidjet cemo hoce li se okrenuti prema pozitivnom jer bolje da imaju zamjensku aplikaciju i privuku sto veci broj korisnika nego ni jednu aplikaciju.

2 komentara :

  1. Kad ce update 3 biti dostupan za lumiu 520 ? :s bio sam procitao cini mi se sredinom januara a jos nista, pojede se

    ReplyDelete
  2. Sve zavisi od uredaja. Ako je brendiran ili kupljen kod nekog mobilnog operatera onda ces malo sacekati, a ako CV verzija onda ces doboti ranije. Ali i to ne stoji jos datum tacan. Januar jeste tacno ali za update 3 ali ne bas za lumia 520.

    ReplyDelete

Ostavite komentar