15.1.14

Samsung priprema novi high end Windows Phone

samsung-logo

Samsung se na trzistu Windows Phone telefona i ne primjeti radi dominacije Nokije. Samsung ima odprilike oko 2% udio u cijelom trzistu Windows Phone telefona, ali ne smijemo ih zanemariti jer imaju veoma dobar Samsung Ativ S, nazalost se nije probio. Kriviti mozemo Samsung direktno za to jer su izbacili samo jedan uredaj na trziste. Ako pogledamo HTC, oni imaju 3 uredaja i imaju veci udio, sto je logicno, veci izbo za korisnike i veca sansa da ce uzeti odredeni brend. Nokia ima ponajvise modela, od low end do high end i zato su i uspjeli sa preko 90% drze trziste Windows Phone 8 telefona.

samsung-1080p-Windows-Phone-device

Samsung se izgleda ne predaje tako lagano jer i sami vide da Windows Phone 8 postaje sve jaci i veci suparnik Android-u i iOS-u. Tako se sada zna da ce Samsung vjerovatno na americko trziste izbaciti novi uredaj koji ce imati 5” zaslon sa 1980x1080 rezolucijom, detalji nisu poznati jos ali vjerujem da cemo vremenom sve vise informacija dobiti o ovom uredaju.

Posebno je prijatno vidjeti da Samsung iako ima Phablet na Android-u ne leti odma za trendom da to urade i na Winodws Phone. Ipak 5” je prihvatljiva velicina za mnoge jer mnogi ne vole 6” telefone.

izvor: Samsung

17 komentara :

  1. Samsungov ativ S je veoma dobar tefon, i ne kajem se sto nisam uzeo Nokiu ili HTC, bio sam skeptican, tako da ne treba sumnjati u novi Samsungov WP. Pozdrav

    ReplyDelete
  2. Naravno da je dobar, samo Samsung bi trebao jos koji izbaciti uredaj. kao sto su to radili za WP7.

    ReplyDelete
  3. Da li ce izaci GD3 update za ativ s?

    ReplyDelete
  4. Ja kako znam samsung ativ s je vec dobio gdr3. Ima vec mjesec ili vise.

    ReplyDelete
  5. Plovinom novembra je izasao GDR3 za Samsung

    Ativ S .

    ReplyDelete
  6. Zar nije GDR3 ispravio gresku kojom se mobilni ne pali kad je iskljucen a na punjacu je?Meni se to desava a update-ovao sam ga.

    ReplyDelete
  7. Ne znam jesam li shvatio pitanje kako treba. ali windows phone se inace upali kada je na punjacu ako je prethodno bio ugasen. Samo Htc 8x ima sposobnost da ostane ugasen dok puni telefon. ali to pravi nove probleme jer dok je ugasen telefon operativni sistem ne zabiljezava punjenje i kada upalite telefon on "ne zna" koliko posto ima baterije. i tako se felsuju potadci o potrosnji...

    ReplyDelete
  8. Aha,ja sam mislio da to vazi i za ativ s kao sto je kod htc-a 8x.Tj. mislio sam da to resava update.Poz i hvala

    ReplyDelete
  9. Jedno pitanje van ove teme.Da li znate neku free aplikaciju za zakljucavanje w.phone-a?

    ReplyDelete
  10. Za koje zakljucavanje tacno? sta zelite zakljucati?

    ReplyDelete
  11. Zasto samo Americko trziste , bilo bi lepoo videti i u Evropi , tako bi bar i stigao9 do nas nekako .

    ReplyDelete
  12. Nije iskljuceno i nase trziste ali ovo gdje su poslali uredaj na testiranje Bluetooth SIG garantuje da ce biti prisutan u americi, zato sam napisao u americi dok ne izleti jos koja vijest za EU ili Aziju.

    ReplyDelete
  13. ima, samo ne znam kak ose zove tacno, ima par aplikacija. problem postoji naravno, te slike mozes samo pregledati u toj aplikaciji i neces ih vidjeti u obicnom pregledniku od windows phone-a.

    ReplyDelete
  14. Dino,da li je istina da Samsung Ativ S,moze da radi sa Android aplikacijama,kao sto sam procitao na jednom,sajtu,i ako moze kako to funkcionise?

    ReplyDelete
  15. Nije moguce. To je kao da zelis igru iz xbox 360 ubaciti u ps3 i igrati :) jednostavno nije isti format.

    ReplyDelete

Ostavite komentar