11.1.14

Sony se “vraca” u proizvodnju Windows Phone uredaja

Sony-Windows-Phone-Vaio_77780_1

Sony je u vrijeme Windows Phone 7 jos radio na prototipu Sony Windows Phone uredaja ali taj uredaj nikad nije otisao u siru proizvodnju i na trziste. Problem je bio zato sto je tada postojao rizik da Windows Phone nece opstati dovoljno dugo, i da se nece uopste prodavati. Danas kada vidimo Nokiju i da ima preko 90% svojih uredaja u Windows Phone ekosistemu onda je jasno da treba jos suparnika.

Greg-sullivan

Po pisanju CNET-a Microsoft-ov Windows Phone direktor Greg Sullivan je izjavio njima da ce Sony uskoro izbaciti Windows Phone 8 uredaj. Proizvodnja je vec u punom tijeku. Pitanje je samo kada ce izaci taj uredaj/uredaji. I drugo pitanje koliko blisko rade vec sada sa Microsoft-om u vezi slijedecih nadogradnji kao sto su WP 8.1. Moguce je da ce zajedno Sony i Microsoft prezentirati u aprilu WP 8.1 jer Nokia ce do tada vjerovatno biti u vlasnistvu Microsoft-a i nece nastupati kao zasebna kompanija u segmentu pametnih telefona.

Ova vijest bi bila dobra za Windows Phone sistem jer bi se otvorilo trziste za ljude koji inace kupuju Sony uredaje i koji nisu imali dodira sa Windows Phone do sada. I ostaje naravno da vidimo za koji segment ce se Sony odluciti, za sada Nokia cvrsto drzi segmente i jeftinih i skupih Windows Phone uredaja. Lijepo bi bilo vidjeti i low i high end WP8 telefone iz Sony-ja. Sta vi mislite?

3 komentara :

  1. Ne bi bilo lose da izbace neki high model , nesto poput Lumie 925 ili sa onom kamerom njihovom sa Z1 modela , ali otom potom ,najbolje ce profitirati a jeftinim modelima , to mogu i operateri posle da guraju .

    ReplyDelete
  2. Da tako nesto bi bilo super. Bilo bi zanimljivo i vidjeti kakve su imali aplikacije, mislim one vlastite.

    ReplyDelete
  3. To bi bilo,super za Sony koji bi mogao da pored Nokie postane lider,jer mu u andriod svetu i pored ogromnih napora ne cvetaju ruze.

    ReplyDelete

Ostavite komentar