23.1.14

Nokia Cinemagraph aplikacija

Nokia Cinemagraph setup
Nokia Cinemagraph je aplikacija omogucava da zadrzite duh trenutne atmosfere u fotografiji. Ova aplikacija snima vise fotografija u niz i pravi od njih animaciju na mjestima gdje zelite animaciju. U zadnjim verzijama su razvijaci iz Nokije dodali vecu rezoluciju i poboljsani kvalitet “cinemagrafa” kako oni nazivaju fotografiju dobivenu ovom aplikacijom.

Nokia cinemagraph screenshots

U aplikaciji nakon snimanja imate mogucnosti birati koliko dugo traje animacija, mozete je srezati kako zelite ili dodati filtere koji su prisutni u aplikaciji. Od danas postoji i nova verzija koja dodatno poboljsava kvalitet fotografije i dodaje nove funkcije kao geolokacije na slikama koje ce prepoznavati Nokia Storyteller aplikacija i interpretirati tacno. Pored toga su dodali mogucnost eksportiranja slike u GIF formatu.

Aplikacija posjeduje i funkciju dijeljenja sadrzaja ali postoji jedan mali problem jos, sadrzaj koji podijelite ide na socl socijalnu mrezu od Microsoft-a, to nije direktno problem nego je problem sto je objavljen tamo sadrzaj u flash formatu koji Windows Phone ne moze da cite, tako da je malo ruzno podijelis nesto sa Windows Phone i ne mozes gledati. Ipak i pored toga lijepa je aplikacija i veoma korisna.
Nokia Cinemagraph aplikacijaNokia Cinemagraph
od: Nokia Corp.
Verzija: 4.0.0.10
Cijena: Besplatno

5 komentara :

  1. Windows phone u svemu odlican,jedina mana sto nema adobe flash player,na pola stranica se ne moze ic,recimo u mom slucaju,zelim kockat na nekoj stranici,rulet ili poker i ne moze sa moba jer nema taj flash. To me jako iritira,a nema nacina da se to rjesi,bas glupo..

    ReplyDelete
  2. Tu moram odbraniti Microsoft. Malo je duza prica oko toga ali uglavnom Adobe je trebao napraviti verziju flash-a posebnu za Windows Phone jos za Windows Phone 7, to nisu uradili. Microsoft nije mogao nista drugo uraditi i razvijali su svoj vlastiti silverlight dalje. a adobe flash ionako izumire, flash nema nikakve buducnost u web razvijanju.

    ReplyDelete
  3. Pa zasto je onda za pola stranica jos uvijek potreban flash? Jel mozes dat neki link ako postoji bilo kakav program koji zamjenuje flash?

    ReplyDelete
  4. Ne koristi pola stranica :) flash je malo prisutan i samo se koristi za odredene djelove webstranice. A za desktop racunare je ok ali za mobilne uredaje i tablete nije flash dobar jer trosi bateriju nenormalno. A nema programa koji direktno moze pretvoriti flash u neki podrzani format. Android to ima jer imaju posebni adobe flash player. Microsoft je to zelio ali adobe nije napravio... Tako da nema za windows phone flash i adobe je izjavio da ce skroz prestati sa radom na flash uskoro.

    ReplyDelete
  5. Morat ce adobe napravit za windows phone kad skuzi da niko vise ne kupuje androide ;-)

    ReplyDelete

Ostavite komentar