21.1.14

Nokia Lumia 625 dobija Lumia Black nadogradnju

1102_colores-nokia-lumia-625

Nokia Lumia 625 dobija vec Lumia Black nadogradnju, pored nje imaju izvjestaji da Lumia 820 takode dobija ali u odredenim drzavama u kojim mobilni operateri rade svoj posao brzo.

Takode vidimo da ce u Lumia Black nadogradnji Nokia Lumia 625 dobiti funkciju “dupli tap” na zakljucani zaslon za otkljucavanje. Ta funkcija je upitna jos na Lumia 520 i uredajiam sa 512MB RAM. Iz tog razloga je i u testiranju trenutno Lumia Black za te uredaje s manje RAM.

8 komentara :

  1. Neznam kaj operateri imaju z nadogradnjama, provjeravat kaj ce pustit a kaj ne itd itd itd itd itd

    ReplyDelete
  2. Imaju i te kakve veze, oni su odgovorni za funkcije na telefonu. Primjera radi DataSense, Microsoft je to ugradio i pomocu DataSense se komprimiraju podatci koji dolaze s interneta i ustedis na potrosnji, sada zamisli imas nekog mobilnog operatera koji nudi internet, imas ogranicen neki limit od 1gb ili cak placas po MB protoka, neki mobilni operateri izbaci DataSense da bi oni zaradili na kraju. Zato se oni pitaju. I ne samo to, nego Microsoft je ponudio veliki izbor cipovia u uredajima i modema kvalitetnih a mobilni operateri mogu ugranici npr Lumia 920 ima 4G ali neki operateri ogranice na 3G protok. I to se sve radi u softveru koji ipak mora dozvoliti mobilni operater jer na kraju ti ne ides Microsoft-u ako ti ne radi nesto oko softvera nego se javljas svom mobilnom operateru...

    ReplyDelete
  3. Ne javim se servisu a ne operateru, a s tim sranjima oko operatera se ne slazem jer pol toga ne puste kaj je korisno il dobro jer oni buju "zakinuti" a kradu i varaju i cene su u pm i usluga a i mobitela, neznam zakaj onda ios nema takvih problema ko mi s nadogradnjama ak je neke microsoft napravil nemaju oni kaj se tu mesat da se igra posteno...

    ReplyDelete
  4. A sta ces operateri imaju pravo na to, kupljen je uredaj kod njih. Ako kupis u slobodnoj trgovini ne brendiran telefon stvari stoje drugacije. A to je kod iPhone, on se ne prodaje brendiran.

    ReplyDelete
  5. Hahaha to je istina, al i ja imam otvoren uredaj pa sve kasni..., black na L820 dobil pre tri dana a na L920 tek scere, mislim brzina operatera je uf uf uf

    ReplyDelete
  6. Ali nije to nikakvo kasnjenje, jer Windows Phone ima veliki obim uredaja i svi oni trenutno dobijaju neke nadogradnje, svi serveri rade svoj posao a nije moguce postaviti reicmo toliku kolicinu fajlova za jedan dan. Primjera radi jedan ROM za Lumia 920 zauzima 2.2GB, e sad BH Telekom u BiH ima svoj ROM, Vip u Hrvatskoj ima svoj, Vip u Srbiji takode, Tako i ostali mobilni operateri imaju svako svoj ROM. T oje samo za lumia 920, to je vec na desetine GB podataka. Zamisli to sada u Njemackoj, Engleskoj, Italiji, Americi i sirom svijeta koliko je to miliona uredaja a Lumia Black je pustena tek neki dan. Za jedan dan nije moguce da svi dobiju. A lagano je Apple kada radi, jedan uredaj, ne brendiran. softver se u cijelom svijetu dijeli samo jedan. Ili par njih ali uz sitne razlike koje se pregledaju brzo od drzave do drzave i puste nadogradnju. Ovako nije bas jednostavno. Plus sto imas Lumia Black + GDR3. t osu dvije nadogradnje iz dvije softverske kompanije. Nokia i Microsoft. T osve do kse skupi i to traje. Zato nije to nikakvo kasnjenje, sve tece po planu.

    ReplyDelete
  7. Pitanje: refocus app dobijaju samo lumije sa pure view? Posto ja sa 820 ne mogu...

    ReplyDelete
  8. Da samo je za PureView uredaje, evo isjecas teksta sa conversation.nokia.com sta su tacno napisali oko refocus aplikacije:

    "Nokia Refocus is available now to download exclusively for Nokia Lumia PureView smartphones, such as the Nokia Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928 and Lumia 1020 (with Amber installed). It will also be available for your new Lumia 1520."

    ReplyDelete

Ostavite komentar