27.12.13

WP Novosti nova verzija dobila novu nadogradnju

WP novosti

WP Novosti aplikacije (besplatna i placena) nakon vise od 7 dana u certifikaciji su prosle sve testove i uskoro se nalaze za vas nadogradnja u trgovini. U roku slijedecih 2 sata ce se nadograditi na cijelom svijetu na noviju verziju i moci cete ih skinuti.

Ova verzija WP Novosti aplikacije ukljucuje nove funkcije:
  • Live Tile koji ce imati naprijed broj novih clanaka, i na pozadini uvijek zadnji clanak.
  • Notifikacije o novim clancima, aplikacija ce skenirati odprilike svakih 30 minuta da li postoji novi clanak na stranici i obavijestiti vas notifikacijom ako postoji.
  • Postavke u aplikaciji, sa opcijom za paljenje i gasenje vibracije za sada, uskoro vise funkcija kao lockscreen itd.
  • Refresh dugme se vratilo u aplikacijsku traku na dnu aplikacije, gdje je i dugme za postavke.
Bitno je znati, ako zelite imati notifikacije, a i Live Tile da radi morate dopustiti da WP Novosti aplikacija radi u pozadini! To mozete provjeriti pod postavkama telefona > pa povucete zaslon desno na “aplikacije” > tu imate stavku za “zadaci u pozadini”. Ako otvorite tu stavku mora biti na spisku WP Novosti aplikacija i ispod nje treba pisati “dopusteno”. Tada ce i raditi aplikacija u pozadini, sama ce aktualizirati Live Tile.

Live Tile se takode osvjezi kada otvorite app, jer moguce je da otvorite izmedu objavljivanja clanka i vremena kada skeniraju pozadinski zadaci. Tada ce promijeniti Live Tile prema najnovijem clanku.
Ova nadogradnja se odnosi samo na Windows Phone 8 verziju aplikacije!
WP Novosti aplikacijaWP Novosti
od: Dino Borogovac
Verzija: 1.9.9.0
Cijena: Besplatno

WP Novosti aplikacijaWP Novosti
od: Dino Borogovac
Verzija: 1.9.9.0
Cijena: 0.99€

2 komentara :

  1. E jbg znaci i vi vise nista be radite za wp7

    ReplyDelete
  2. Nije sigurno. Ali od preko 3.000 korisnika, samo 10% je jos na wp7. 300 ljudi, od njih pola i ne koristi redovno aplikaciju. A meni treba barem 7 dana da napravim da radi kao u wp8. Pored toga neke funkcije ne bi ni radile... A tih 300 sto je odprilike ostalo ostalo vecina ce uskoro promjeniti i telefon. Nije sigurno jos da necu praviti dalje za wp7 samo moram ugrabiti slobodnog vremena.

    ReplyDelete

Ostavite komentar