28.12.13

Nokia povukla Here Maps sa iOS operativnog sistema

Here Maps

Here Maps aplikacija se povlaci sa iOS uredaja. Ta vijest danas je osvanula na “The Verge”, a razlog su “lose” ocijene i ne kompatabilnost sa iOS 7. Ne mozemo provjeriti kako je napravljena bila Here Maps za iOS ali mnogi kazu da nije bila ni malo dobra, dok drugi krive iOs direktno za to, neki kazu da je Nokia kriva.

Nokia je izvjavila vezano za ovaj slucaj da “redizajn u iOS 7 stvara probleme aplikaciji here maps i ugrozavaju korisnicko iskustvo sa aplikacijom”. Nokia je dosla do popularnosti sa Here mapama u iOS uredajima nakon debakla koji su dozivili iOS korisnici sa Apple-ovim mapama u iOS 6.

Neki korisnici ionako se zalazu za ekskluzivnost aplikacija kao sto to radi Google, oni ne dozvoljavaju npr. svoju Youtube aplikaciju na Windows Phone trgovini iako je Microsoft napravio super Youtube aplikaciju ona je ipak zabranjena i ne radi. Jedino Microsoft se trudi da ima svoje usluge i aplikacije i na drugim operativnim sistemima, kao sto su SkyDrive, Outlook, Office itd.

U sustini bi bilo bolje za razvoj sve tri velike kompanije da dijele i suraduju, ali to ne rade. Na kraju ce samo ostati korisnici uskraceni, niko drugi.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar