5.12.13

Promjene u Dev centru za beta aplikacije i za Dev centar aplikaciju

clip_image002_0F6BCB65

Danas je Microsoft objavio na svom blogu blog.windows.com zanimljiv clanak o objavljivanju beta aplikacija za Windows Phone. Naime radi se o malo vecoj promjeni za sve beta aplikacije od danas vazi pravilo da one ne isticu kao do sada nakon 90 dana, tako razvijaci nisu pod moranjem da objave svakih 90 dana novu aplikaciju. Od danas one nemaju vise “rok trajanja”.

Druga vazna promjena jeste da aplikacije objavljene kao beta aplikacije ne moraju ici u krug certifikacije i pregledanja od Microsoft-a tako ce smanjiti ciklus od objave nadogradnje za aplikaciju do beta testera, sto dalje znaci da je razvoj dosta brzi nego da cekate i do 7 dana za jednu malu promjenu koju se izvrsili u aplikaciji.

Ostale promjene za beta aplikaciju su slijedece:
  • limitiran je pristup od 1 do 10.000 beta testera
  • aplikacija je dostupna samo linkom i nije je moguce traziti preko trgovine
Ja se samo nadam da je ovo i istina jer to bi znacilo dosta brzi ciklus objava novih stvari u aplikaciji, isprobavanje sa vecim krugom korisnika i na kraju samo boljim ezultatom u oficijelnoj verziji aplikacije. Prognoza aplikacija koju smo tek prestavili takode ima svoju beta verziju u cijem uzem krugu su korisnici koji testiraju sve moguce i pisu mi direktno o greskama i stvarima koje bi trebalo promijeniti. Zainteresovani se uvijek mogu prijaviti u beta testere, ili ovdje u komentarima, ili u inbox na facebook-u. Potreban je samo email sa kojim ste se prijavili na svoj Windows Phone 8, jer pomocu njega ce te i skinuti aplikaciju kada dobijete link od mene.

Dev Center aplikacija

clip_image004_5A61CCE5

Slijedeca promjena vezana za Dev centar jeste aplikacija Dev centra, koja je dobila novu funkciju da pregledate po drzavama koje su najpopularnije drzave, rangirane po downloadu ili po recenzijama. Osim toga ova aplikacija vama omogucava da pregledate recenzije, broj download-a uopsteno za svaku aplikaciju i broj gresaka koji je nastupio tokom koristenja vasih aplikacija. aplikacija je super za sve razvijace Windows Phone aplikacija.
Dev Center aplikacijaDev Center
od: Microsoft corp.
Verzija: 1.4.1312.4
Cijena: Besplatno

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar