30.12.13

Novi detalji o Nokia Lumia “Moneypenny”

Nokia Moneypenny

Evleaks je objavio jos jedan screenshot od Lumia Moneypenny uredaja koji ce izaci u slijedecoj godini. Naime na prvi pogled nista novo, ali ako se malo bolje zagledamo onda ima par novih stvari. Fotografija koju je postavio iznosi 480x853px. Po tome vidimo sa ce rezolucija unutar sistema ostati ista. Nista se nece mijenjati za ravijace, to je dobra solucija koju je Microsoft ovdje napravio. Dodali su samo duzi zaslon sa rezolucijom od 480x853px, samo sto ovih 53px otpada na dugmice na dnu. Radi tog osmisljenog djelovanja razvijaci nece morati prepravljati aplikacije za ovaj uredaj jer ce sadrzaj aplikacije biti na 480x800.

Pored toga primjecujem malo drugaciji font status lajsne na vrhu, ili se varam ili je font drugaciji nego dosadasnji Segoe WP koji koristi Windows Phone 8. 100% ova “6” nije kao na mom WP8. Znaci da Microsoft pored toga radi i na daljem napretku Windows Phone 8 operativnog sistema vizualno.

I jos sam ugledao sa pocetak prvog Live Tile-a, gornji dio mislim, je dosta blize statusnoj lajsni nego kod dosadasnjih WP8 uredaja. To je dosta ljudi kritikovalo da je tu dosta prostora izgubljeno pa bi se mogla smanjiti ta margina prema vrhu. I izgleda da su djelovale. Svakim danom saznajemo malo vise o WP8.1, nadam se da cemo uskoro vidjeti personalnog asistenta “cortana” i notifikacijski centar.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar