17.12.13

Facebook Beta aplikacija za WP7 dobija iste funkcije koje ima vec Facebook Beta za WP8

IMG_2353

Mnogi korisnici su bili ljuti na razvijace Facebook aplikacije jer su se osjecali zaboravljeno. Razlog tome je sto su preferirali WP8 aplikaciju i napravili je da radi kako treba, a WP7 verzija Facebook aplikacije svakom nadogradnjom je imala vise mana. Sada se to malo okrece na bolje i sve funkcije koje su uzivali WP8 korisnici do sada dobijaju i WP7 korisnici, naravno samo one funkcije koje su i moguce hardverski (u to ne spada lockscreen).

FB_Beta

U tim funkcijama su najvaznije notifikacije i Live Tile koji ce biti sada kao u WP8. Mogu potvrditi za WP8 da notifikacije stizu sada na vrijeme, bez ikakvog kasnjenja. Nadam se samo da je to isti slucaj i za WP7 korisnike. Osim toga kazu da su je ubrzali, to je posebno bitno jer vecina WP7 uredaja ima samo 512MB RAM koje vec sistem koristi dobrim dijelom.

WP8 verzija je takode dobila novu verziju, ali novih funkcija nema. Jedino sto su objavili razvijaci jeste da su popravljali greske. Skinite sada novu verziju Facebook Beta aplikacije i provjerite jeli to istina. Pisite nam u komentarima o promjenama.
Facebook Beta
od: Microsoft Corp.
Verzija: 5.2.0.5
Cijena: Besplatno

6 komentara :

  1. Željko Majstorović17 December, 2013

    Poruke rade odlično, obavijest dolazi odmah. Čini mi se da je ostao problem sa ponistavanjem broja obavijesti, kad se provjeri obavijest ostane broj 1.
    Ima li još netko takvih problema?

    ReplyDelete
  2. Poruke idalje ne rade kako treba, moram stalno refresh, umjesto da ide converazija sama bez toga,

    ReplyDelete
  3. Ako zelis chat onda je bolje koristiti integrirane poruke za facebook chat. Prijavis jednostavno facebook tamo u emailovima i racunima. Odes u poruke telefona i postavis na online sa onom ikonom dole. I desno imas listu sa ljudima koji su online, osim toga mozes pisafi i onima koji nisu online, samo odes pisati novu poruku i utipkas ime i posaljes poruku na facebook umjesto sms. Radi bolje od bilo koje facebook aplikacije

    ReplyDelete
  4. Tako i na wp8 postoji par bugova, zato je i beta. Ali vjerujem da ce popraviti jer nakon svakog buga zele izvjestaj zasto je doslo do buga. Vecina korisnika ce i poslati pa mogu brzo i rijesiti gresku.

    ReplyDelete
  5. Napokon nesto pozitivno za wp7 notifikacije sad extra brzo dolaze cim primis poruku odmah eto i notifikacije,jedina mana im je vec sto je neko napidao kad odes na piruke moras uvjek osvjezavat stranicu da vidis ko ti je piso to bas treba popraviti jer je to osnovna stvar,zanima me jos zasto wp 8 nije dobio jos aplikaciju chat za fb kao sto android i ios imaju vec duze vrijeme?

    ReplyDelete
  6. Odgovor na "zasto nema facebook chat aplikacije" je odma ispod ovog komentara. Facebook chat je ugraden u poruke windows phone-a i direktno se koristi bez ikakve aplikacije. Samo pritisnes da si online i mozes dobijati poruke... Bolje nego ijedna facebook chat aplikacija sto ima i naravno brze

    ReplyDelete

Ostavite komentar